Čistec vlnatý - Stachys bysantina (lanata)

3043
Neohodnoceno

  • Vyprodáno
69 Kč / ks
Kategorie: Trvalky začínající latinsky na S
Barva: Růžová
Kvetení: Červen, Červenec
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce, Polostín
Výška 1: 20-40
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner p9
Položka byla vyprodána...
 

Čistec vlnatý - je to suchomilná trvalka pocházející z Kavkazu. Tvoří hustý porost silně chlupatých, stříbřitých listů. V létě vykvétá na klasovitých stoncích bohatě drobnými růžovými kvítky. Dorůstá do výšky 30 cm. Prospívá na slunečném stanovišti nebo v polostínu, daří se jí v propustné a výživné půdě. Je mrazuvzdorná. Po odkvětu je vhodné rostlinu sestřihnout na 10 cm nad zemí.

Podobné produkty

  • Šalvěj hajní ´Bordeau Deep Blue´
    Dlouhokvetoucí, rozvětvený kultivar, dorůstající do výšky 30cm. Květy mají hořcově modrou barvu. Opravdu luxusně vypadá při společné výsadbě se žlutými třapatkami. Atraktivní pro motýly.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:3389
  • Šalvěj hajní ´Merleau White´
    Čistě bílý kultivar šalvěje hajní, dorůstá poměrně nízko, do výšky 30cm. Aromatické květy se objevují od června do srpna. Pro prodloužení květu je nutné na konci léta seříznout. Plně mrazuvzdorná.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:3383
  • Šalvěj lékařská ´Purpurascens´ - Salvia officinalis 'Purpurascens'
    Salvia officinalis 'Purpurascens' Tuto trvalku oceníte především pro její zeleno-šedé listy s nádechem fialové, a také pro její využití v kuchyni, nebo jako dezinfekci ran apod. Tvoří nižší, cca 50 cm vysoké keříky s lila-modrými květy.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:3362
  • Šalvěj luční  - Salvia pratensis
    Salvia pratensis Jemná, luční šalvěj, je skvělou medonosnou trvalkou. Dle podmínek dorůstá do výšky 20-80 cm. Kvete od května do července levandulově modrými květy. Vyjímat se bude na slunných stráních.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:3354

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.