Hortenzie drsná ´Hot Chocolate´

Kód: 80083
649 Kč / ks
Skladem (>5 ks)
Varianta

Hydrangea aspera 'Hot Chocolate'

Má tužší, až šustivě plstnaté listy. Velmi atraktivní rostlina s nápadně čokoládově hnědým přelivem na listech.  Květy jsou téměř ploché laty a jsou složeny z nápadných, růžově fialových květů. Dorůstá do výšky a šířky okolo 1 - 2 m.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Hortenzie drsná 'Hot Chocolate' - má tužší, až šustivě plstnaté listy. Velmi atraktivní rostlina, nese listy s nápadně čokoládově hnědým přelivem, na rubu jsou temně vínově fialové, na dotek semišové. Naopak mladé listy mají stříbřitě až světle olivové zabarvení. Květy jsou téměř ploché laty a jsou složeny z nápadných, růžově fialových květů. Vykvétají během července a na rostlině vydrží až 2 měsíce. Stonky mají sytě oranžové až červené zabarvení. Dorůstá do výšky a šířky okolo 1 - 2 m.

 

Pěstování: Jedná se o listnaté, opadavé keře, pocházející z Japonska, dorůstající do výšky cca 50cm-3m (záleží na jednotlivých kultivarech). Jsou atraktivní díky barevné škále květů, které tvoří plochý, půlkulovitý nebo kulovitý tvar. Co se týče barevnosti květů, je důležitá půdní reakce. V zásaditých půdách se zbarvují do růžova, v kyselých naopak do modra. Kvete v průběhu od července do září. Vysazujeme ji nejlépe do směsi rašeliny, substrátu a kompostu. Preferují slunné stanoviště, nicméně bez přímého slunečního úpalu, snesou i polostín. Mladší rostliny je třeba chránit před zimními mrazíky, starší jsou mrazuvzdorné i do -34°C. Starší rostliny lze tvarovat řezem a udržovat je tak v menší výšce. Hnojíme hnojivy speciálně určené na hortenzie, rozlišené dle požadované barvy květu.

Více na: Návod na pěstování hortenzií

Doplňkové parametry

Kategorie: Hortenzie dubolisté, stromečkovité ad.
Balení: kontejner
Plant Passport: A: Hydrangea B: CZ-0701 C: 21/FP/0152 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x