Jabloň 'Cellini'
Kód: 130837.png?62ff4427)
.png?62ff4432)
.png?62ff443c)
.png?62ff4447)
Detailní popis produktu
Jabloň 'Cellini' - historická anglická odrůda charakteristická měkkou, šťavnatou dužninou s aroma anýzu. Plody jsou větší se světle zlatavým podkladem a oranžovým nebo červeným líčkem. Je středně silně rostoucí s rozložitou korunou. Spolehlivě plodí a dozrává obvykle v polovině září, konzumní zralost nastává v říjnu. Pokud jde o skladovatelnost, vydrží přibližně dva měsíce. Využívá se především pro zpracování do pyré, kompotů nebo cideru. Je dobře odolná vůči mrazu.
Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva.
Více na: Návod na pěstování jabloní
Doplňkové parametry
Kategorie: | Podzimní jabloně |
---|---|
Světlo: | Slunce |
Balení: | prostokořenný stromek |
Plant Passport: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.