Javor francouzský

Kód: 842174 87812 Zvolte variantu
49 999 Kč / ks 119 999 Kč / ks od 49 999 Kč / ks
Předobjednávka - Přeprava naším autem (1 ks) Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem (1 ks) Zvolte variantu
Varianta

Acer monspessulanum

Známý i pod názvem 'montpellierský'. Dorůstá do výšky okolo 6 - 8 m a totožné šířky. Jedná se o opadavou rostlinu. Zvláštností je, že tento kultivar má velmi často křivý kmen. Listy jsou menší, pevné, kožovité a skládají se ze tří laloků. Během sezony mají tmavě zelenou barvu, spodní strana listu je modrozelená.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Javor francouzský - známý i pod názvem 'montpellierský'. Dorůstá do výšky okolo 6 - 8 m a totožné šířky. Jedná se o opadavou rostlinu. Zvláštností je, že tento kultivar má velmi často křivý kmen. Listy jsou menší, pevné, kožovité a skládají se ze tří laloků. Během sezony mají tmavě zelenou barvu, spodní strana listu je modrozelená. Na podzim se listoví mění na zlato žlutou až šarlatově červenou. Listy opadávají o dost později, než je u javorů zvykem. Rostlinu na jaře zdobí květy, ty nejsou příliš výrazné, žluto zelené. Plodem jsou okřídlené dvounažky. Růst je pomalejší, větvení je husté. Hodí se i do menších zahrádek. Rostlina je výrazně solitérní.

Pěstování: Kultivar je velmi odolný vůči suchu. Řez není potřeba provádět, ale pokud ho chcete provést, pak v zimě, ale pouze v případě, že nehrozí mráz. Nemá zvláštní nároky na půdu, pouze je nutné, aby byla propustná. Tento kultivar si libuje v horku, vysazujte ho tedy na slunné a teplé stanoviště. Přímé slunce mu nevadí. Po zakořenění se obejde bez zálivky. Je velmi dobře mrazuodolný (-29°C). 

Doplňkové parametry

Kategorie: Listnaté vzrostlé stromy a keře
Balení: bal/kontejner
Plant Passport: A: Acer B: CZ-0701 C: 22/FP/0028 D: NL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x