Líska ´Katalánská´


  • (> 5 ks) Expedice říjen 2021
199 Kč / ks
Kategorie: Lískové ořechy
Barva: Hnědá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Září
Balení: prostokořenná sazenice
 

Líska 'Katalánská' -  je velmi plodná odrůda, samosprašná. Nenáročná na půdní podmínky. Odrůda je velmi odolná proti nízkým teplotám a chorobám. Plody jsou velké, okrouhlého tvaru a mají vynikající chuť. Sklízíme je od poloviny září. Jádro dobře vyplňuje skořápku a dobře se luští.

 

Více na: Návod na pěstování keřových lísek

Podobné produkty

  • Líska ´Cosford´
    Corylus avellana ´Cosford´ Nenáročná a nejčastěji pěstovaná odrůda, nenáročná na půdní typ, je plně mrazuvzdorná. Plody jsou středně velké až velké, cylindrického tvaru s tupým zakončením, po 2 až 3 kusech v souplodí. Skořápka je jemně lesklá a tenká. Jádro je velké a vyplňuje celou skořápku....
    Dostupnost:Expedice říjen 2021 > 5 
    Kód:721570
  • Líska ´Barcelonská´
    Corylus avellana ´Barcelonská´ Odrůda silného vzrůstu, dorůstající do výšky 3 - 5 m. Je samosprašná. Plody jsou velké a kulatého tvaru. Jádro vyplňuje celou skořápku a výborně chutná. Sklízíme je v září.
    Dostupnost:Expedice říjen 2021 > 5 
    Kód:2147
  • jefferson
    Corylus avellana ´Jefferson´ Kompaktně rostoucí líska, spojující nenáročnost údržby a vysoké výnosy. Dorůstá do výšky cca 3,5-4m. Plody jsou větší, spolehlivě vyplní většinu skořápky. Chuť je bohatá, máslová. U dospělého keře, či stromu, lze sklidit až 25kg ořechů. Dozrávají na přelomu září a...
    Dostupnost:Skladem > 5 
    Kód:721491
  • Líska ´Hallova obrovská´
    Corylus avellana ´Hallova obrovská´ Líska je nenáročná dřevina, které vyhovuje běžná zahradní hlinitá půda. Odrůda je částečně samosprašná a ve dřevě a v květu je velmi odolná proti mrazu. Plod je středně velký až velký, vejčitý až kuželovitý s mírně protáhlou špičkou. Sběr provádíme...
    Dostupnost:Expedice říjen 2021 > 5 
    Kód:0446

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.