Líska ´Lombardská červená´


  • (> 5 ks) Předobjednávka říjen 2020
159 Kč / ks
Kategorie: Lískové ořechy
Barva: Hnědá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Září
Balení: prostokořenná sazenice, keř
 

Líska 'Lombardská červená' - velmi stará odrůda, na choroby netrpí, ale měla by se pěstovat v teplejších oblastech nebo na chráněných stanovištích. Jedná se o červenolistou odrůdu. Kež je slabšího růstu s kulovitým až rozkladitým habitem. Plod je podlouhle vejčitý. Skořápka je světle hnědá a středně silná. Jádro vyplňuje celý prostor skořápky. Chuťově jsou plody výborné, dozrávají v září. 

 

Více na: Návod na pěstování keřových lísek

Podobné produkty

  • morta
    Corylus avellana  'Mortarella' Typická italská odrůda, se středně velkými, protáhlejšími plody. Skořápku mají poměrně tenkou, světle hnědé barvy, s výraznými bílými pruhy. Jádro je slonovinově bílé, pevné, aromatické, vynikající chuti. Dozrává od poloviny září. 
    Dostupnost:Skladem > 5 ks
    Kód:99794
  • Líska ´Barcelonská´
    Corylus avellana ´Barcelonská´ Odrůda silného vzrůstu, dorůstající do výšky 3 - 5 m. Je samosprašná. Plody jsou velké a kulatého tvaru. Jádro vyplňuje celou skořápku a výborně chutná. Sklízíme je v září.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:2147
  • sibri
    Corylus avellana ´Sivri Giagli' Turecká odrůda, se středně velkými plody protáhlého tvaru, světle hnědé barvy. Skořápka je tenká, snadno se rozlouskne. Jádro mírně sladké, svěží, chutné, zabírá 53% plodu. Dozrává na přelomu září a října.
    Dostupnost:Předobjednávka září 2020
    Kód:81386
  • extra
    Corylus avellana ´Extra Giagli' Nenáročný keř dorůstající do výšky 3-4m. Plody má středně velké, polokulovité, hnědé barvy. Skořápku lze snadno rozlousknout. Jádro vyplňuje 56% z celkové velikosti. Je sladké, křupavé, mastné, světle hnědé barvy. Dozrává na přelomu září a října. 
    Dostupnost:Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem
    Kód:81383

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.