Ačokča - okurkopaprika
Kód: 0717.png?62ff4427)
.png?62ff4432)
.png?62ff443c)
.png?62ff4447)
Detailní popis produktu
Ačočka - okurkopaprika - pěstuje se pro nezralé plody a listy, které se používají jako zelenina. Vzhledem se podobá paprice a chutí okurce. Je popínavá rostlina původem z Jižní Ameriky. Patří do čeledi tykvovitých a je vhodná k plnění, vaření i konzumaci za syrova. Ačokča je nenáročná na pěstování a rychle roste. V syrovém stavu pomáhá proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. Používá se při léčbě respiračních chorob a preventivně působí proti ateroskleróze. Šťáva z plodů pomáhá při zánětech středního ucha.
Pěstování: Pěstuje se podobně jako melouny, okurky či tykve. Je to jednoletá bylina, která dorůstá až pěti metrů. Ačokča potřebuje vlhko a teplo, pěstuje se ve skleníku či jiné místnosti. Musí se hodně zalévat a hnojit. Ujistěte se však, že půda není příliš nasycená vodou, protože přemokřené kořeny mohou rostlině ublížit. Ačokča potřebuje oporu pro svůj růst, postavte stojany nebo rámy, po které se bylina bude moct plazit. Pravidelně udržujte okolí byliny čisté. Zralé plody mají oranžovou až hnědou barvu, přezrálé plody mohou být hořké. Plody se mohou konzumovat syrové nebo se mohou používat při přípravě různých pokrmů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bylinky a koření, léčivky |
---|---|
Hmotnost: | 200 kg |
Světlo: | Slunce |
Balení: | kontejner P9 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.