Azalka ´Persil´

  • 1 z 2

  • připravujeme na jaro
349 Kč / ks
Kategorie: Rododendrony a azalky
Barva: Bílá, Žlutá
Kvetení: Červen, Květen
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Půda vřesovištního charakteru, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner 5l
Položka byla vyprodána...
 

Azalka 'Persil' - kultivar s čistě bílými květy, jeden okvětní plátek je zvýrazněn zlatožlutou skvrnou. Květy jsou široce otevřené, v průměru mají okolo 7 cm. Kvete bohatě od května do června. Květy velmi dobře kontrastují s mladými světle zelenými listy. Dorůstá do výšky až 1,8 m a šířky okolo 1,5 m.

 

Patří do stejné skupiny jako o mnohem větší Rododendrony. Na rozdíl od nich, jsou azalky menší (i když najdou se i větší jedinci) , a některé kultivary na podzim částečně nebo zcela opadávají. Zatímco rododendrony mají květy spíše ve tvaru zvonku, květy azalky připomínají tvarem trychtýř. Pro ty, kteří nemají příliš mnoho místa jsou naprosto ideální azalky japonské, které se spíše než do výšky rozrůstají do šířky. Většina azalek preferuje částečné slunce, či polostín (přímé slunce může způsobit úpal, příliš málo světla zase způsobuje vytahování větví a květů). Kvetou od května do června – odkvetlé květy opatrně vylamujeme, aby dál keř nevyčerpávaly.

Pěstování: Od jara do července můžeme také přihnojovat, většinou stejným hnojivem jako rododendrony. Co se požadavků na půdu týče, ty jsou téměř totožné s prostředím pro rododendrony. Vyžadují kyselé prostředí, odlehčenou půdu, dobře propustnou, nicméně udržovanou stále vlhkou. Ideální je proto pěstovat i azalky dobře zamulčované. Na podzim a v zimě, když nemrzne, je nutné keř zalévat. V zimních měsících nezapomeneme na přikrytí. Azalky lze tvarovat, v jarních měsících s rozmyslem seřezáváme příliš dlouhé výhony.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.