Bluma ´Friar´

4200
Neohodnoceno

  • Momentálně nedostupné
199 Kč / ks
Kategorie: Blumy a švestkomeruňky
Barva: Fialová, Černá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Říjen
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: Myrobalán
 

Bluma 'Friar' - velkoplodá bluma, kříženec Gaviota x Nubiona. Je odolná vůči mrazu i nemocem. Odrůda je cizosprašná, vhodnými oyplovači jsou: Santa Rosa, Casselman, Laroda, Angeleno. Vhodná do teplých a středních poloh. Je odolná vůči praskání. Plody má velké, kulovité, zbarvené sytě modrou barvou. Dužnina je oranžová, velmi chutná, ale od pecky jde hůře. Plody sbíráme koncem října.

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Švestkomeruňka ´Melitopolski´
    Prunus hybrid. ´Melitopolski´ Neobvyklý kříženec slívy a meruňky, který svým vzhledem připomíná spíše neochlupenou broskev. Ve sladké chuti se odráží oba původní druhy. Dozrává na konci srpna.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:2743
  • Švestkomeruňka ´Flavor Supreme´
    Prunus hybrid. ´Flavor Supreme´ Švestkomeruňka z Ameriky, vhodná do teplejších oblastí. Plody má větší, červenofialové.Dužnina je pevná, zrůžovělá, šťavnatá a jemná a příjemně sladká. Sklízíme je od konce července. 
    Dostupnost:Momentálně nedostupné 1 ks
    Kód:0282
  • Bluma ´Gouota´
    Prunus domestica subsp. italica ´Gouota´ Raná bluma, velkoplodá s plody jasně červenými a velmi atraktivními. Plody sbíráme již v polovině července. Mají velmi jemnou chuť a jsou sladké. Dužnina je krémová, tužší konzistence, jde dobře od pecky.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:4202
    199 Kč / ks
  • Švestkomeruňka ´Queen Elisabeth´
    Prunus hybrid. ´Queen Elisabeth´ Kříženec švestky a meruňky. Plody má středně velké, oválnějšího tvaru. Slupka je rubínově zbarvená, jedná se o velmi výraznou barvu. Dužnina je žlutá. Jedná se o pozdní odrůdu. Sklízíme je od srpna.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:10965

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.