Bluma ´Friar´

4200
Neohodnoceno

  • Podzim 2019
199 Kč / ks
Kategorie: Blumy a švestkomeruňky
Hmotnost: 1 kg
Barva: Fialová, Černá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Říjen
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: Myrobalán
Položka byla vyprodána...
 

Bluma 'Friar' - velkoplodá bluma, kříženec Gaviota x Nubiona. Je odolná vůči mrazu i nemocem. Odrůda je cizosprašná, vhodnými oyplovači jsou: Santa Rosa, Casselman, Laroda, Angeleno. Vhodná do teplých a středních poloh. Je odolná vůči praskání. Plody má velké, kulovité, zbarvené sytě modrou barvou. Dužnina je oranžová, velmi chutná, ale od pecky jde hůře. Plody sbíráme koncem října.

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Bluma ´Formosa´
    Prunus domestica subsp. italica ´Formosa´ Atraktivní odrůda blumy, tvarově se podobá srdci. Plody jsou větší, chuťově opravdu vynikající. Sklízíme je od konce srpna. Dužnina je žlutavá, šťavnatá a chuťově vynikající. 
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:0283
  • Švestkomeruňka ´Dapple Dandy´
    Prunus hybrid ´Dapple Dandy´ Kříženec odolný vůči mrazu i nemocem, s velkými, kulovitými plody, zeleno-žluté barvy, s červeným mramorováním. Dužnina je šťavnatá, krémově růžová, velmi chutná a sladká. Sklízíme je od září.  
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:4198
  • Bluma ´Fortune´
    Prunus domestica subsp. italica ´Fortune´ Bluma s velkými a atraktivními plody. Dozrává rovnoměrně, a to zhruba v polovině srpna. Chuťově jsou plody velmi aromatické, sladké a šťavnaté. Odrůda je cizosprašná. Dužnina je zlatavě červená, šťavnatá a chuťově sladká a aromatická.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:4201
  • Švestkomeruňka ´Flavor Heart´
    Prunus hybrid. ´Flavor Heart´ Kříženec švestky a meruňky. Plody má velmi velké, ve tvaru srdce. Slupka je rubínově až černě zbarvená, jedná se o velmi výraznou barvu. Dužnina je žlutá. Sklízíme je ve druhé polovině srpna.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:10960

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.