Bluma ´Friar´

4200
Neohodnoceno

  • Momentálně nedostupné
199 Kč / ks
Kategorie: Blumy a švestkomeruňky
Barva: Fialová, Černá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Říjen
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: Myrobalán
 

Bluma 'Friar' - velkoplodá bluma, kříženec Gaviota x Nubiona. Je odolná vůči mrazu i nemocem. Odrůda je cizosprašná, vhodnými oyplovači jsou: Santa Rosa, Casselman, Laroda, Angeleno. Vhodná do teplých a středních poloh. Je odolná vůči praskání. Plody má velké, kulovité, zbarvené sytě modrou barvou. Dužnina je oranžová, velmi chutná, ale od pecky jde hůře. Plody sbíráme koncem října.

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Švestkomeruňka ´Melitopolski´
    Prunus hybrid. ´Melitopolski´ Neobvyklý kříženec slívy a meruňky, který svým vzhledem připomíná spíše neochlupenou broskev. Ve sladké chuti se odráží oba původní druhy. Dozrává na konci srpna.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:2743
  • Švestkomeruňka ´Dapple Dandy´
    Prunus hybrid ´Dapple Dandy´ Kříženec odolný vůči mrazu i nemocem, s velkými, kulovitými plody, zeleno-žluté barvy, s červeným mramorováním. Dužnina je šťavnatá, krémově růžová, velmi chutná a sladká. Sklízíme je od září.  
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:4198
  • Červená slivoň ´Hollywood´/kontejner
    Samosprašná odrůda, která kvete bílo-růžovými květy, plody jsou velké, atraktivní, červené barvy. Sytě vínovou barvu mají i listy. Plody jsou chuťově sladce navinulé. Odrůda je mrazuvzdorná.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné > 5 ks
    Kód:4731
  • Švestkomeruňka ´Flavor Gem´
    Prunus hybrid. ´Flavor Gem´ Kříženec švestky a meruňky. Plody má velké, srdcovitějšího tvaru. Slupka je červeně zbarvená, spíše tmavěji, jedná se o velmi výraznou barvu. Dužnina je žlutá. Sklízíme je ve druhé polovině srpna.  
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:10964

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.