Bluma ´Gouota´

4202
Neohodnoceno

  • Podzim 2019
199 Kč / ks
Kategorie: Blumy a švestkomeruňky
Hmotnost: 1 kg
Barva: Červená, Žlutá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvz
Zralost: Červenec
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: Myrobalán
Položka byla vyprodána...
 

Bluma 'Gouota' - raná bluma. Není náchylná na nemoci, odolná vůči mrazu. Je částečně samosprašná, vhodnými opylovači jsou: Angeleno, Black Amber, Casselman. Plody jsou velmi velké, v průměru mají cca 5 cm, tvarově jsou kulovité. Zbarvené jsou do pomerančové až červené barvy. Dužnina je krémová, tužší konzistence, jde dobře od pecky. Je velmi chutná a sladká. Plody sklízíme v polovině července. 

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Švestkomeruňka ´Queen Elisabeth´
    Prunus hybrid. ´Queen Elisabeth´ Kříženec švestky a meruňky. Plody má středně velké, oválnějšího tvaru. Slupka je rubínově zbarvená, jedná se o velmi výraznou barvu. Dužnina je žlutá. Jedná se o pozdní odrůdu. Sklízíme je od srpna.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:10965
  • Bluma ´Superior´
    Prunus domestica subsp. italica ´Superior´ Odrůda ideální do chladnějších oblastí. Plody jsou středně velké. Chuťově sladkokyselé, ale příjemné chuti, ne trpké. Sklízíme je od konce srpna. Dužnina je žlutá a chuťově sladkokyselá.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:0284
  • Bluma ´Casselman´
    Prunus domestica subsp. italica ´Casselman´ Odrůda se silným růstem stromu. Není náchylná na mrazíky a nemoci. Plody má velké, pokryté vínovou barvou. Chuťově jsou nasládlé. Zrají ve druhé polovině září.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:4199
  • Červená slivoň ´Hollywood´
    Prunus cerasifera 'Hollywood' Samosprašná odrůda, která kvete bílo-růžovými květy, plody jsou velké, atraktivní, červené barvy. Sytě vínovou barvu mají i listy. Plody jsou chuťově sladce navinulé. Odrůda je mrazuvzdorná.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:81129

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.