Broskvoň ´Crimson Bonfire´

Kód: 11071
399 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Prunus persica 'Crimson Bonfire'

Zakrsle rostoucí odrůda, s výrazně zbarvenými listy a velmi chutnými plody. Ty jsou středně velké, v základní žluté barvě, s rozmytým červeno-oranžovým líčkem. Dužnina je žlutá, šťavnatá, na pecce neulpívá. Má sladce navinulou chuť. Sklizeň začíná od druhé poloviny července. Kromě jarních, růžově zbarvených květů stromek zdobí tmavě zelené listy s načervenalým nádechem a vínově červenou spodní stranou listů. Odrůdu lze pěstovat i ve vhodných nádobách (objem min. 20l); je vhodná pro malé zahrádky, terasy apod.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Broskvoň 'Crimson Bonfire' - zakrsle rostoucí odrůda, s výrazně zbarvenými listy a velmi chutnými plody. Ty jsou středně velké, v základní žluté barvě, s rozmytým červeno-oranžovým líčkem. Dužnina je žlutá, šťavnatá, na pecce neulpívá. Má sladce navinulou chuť. Sklizeň začíná od druhé poloviny července. Kromě jarních, růžově zbarvených květů stromek zdobí tmavě zelené listy s načervenalým nádechem a vínově červenou spodní stranou listů. Odrůdu lze pěstovat i ve vhodných nádobách (objem min. 20l); je vhodná pro malé zahrádky, terasy apod.

 

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: Návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Doplňkové parametry

Kategorie: Broskvoně
Hmotnost: 1 kg
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0132 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x