Broskvoň ´Favorita Morettini´

Kód: 37012
499 Kč / ks
Vyprodáno
Varianta

Prunus persica 'Favorita Morettini'

Odrůda broskvoně vyšlechtěna v Itálii, dobře odolná vůči mrazu a kadeřavosti. Odrůda je vhodná do všech oblastí určených pro pěstování broskvoní. Plody jsou střední, tvaru kulovitého. Slupka je žlutá, překrytá karmínově červenou barvou. Dužnina je žlutá až oranžová, slabě vláknitá, šťavnatá a výborná. Pecka je neodlučitelná, ulpívá na pecce. Sklízíme v druhé polovině července. Plody jsou určené především pro přímý konzum.  

 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Broskvoň 'Favorita Morettini' - odrůda broskvoně vyšlechtěna v Itálii, dobře odolná vůči mrazu a kadeřavosti. Odrůda je vhodná do všech oblastí určených pro pěstování broskvoní. Plody jsou střední, tvaru kulovitého. Slupka je žlutá, překrytá karmínově červenou barvou. Dužnina je žlutá až oranžová, slabě vláknitá, šťavnatá a výborná. Pecka je neodlučitelná, ulpívá na pecce. Sklízíme v druhé polovině července. Plody jsou určené především pro přímý konzum.  

 

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: Návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Doplňkové parametry

Kategorie: Broskvoně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0094 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x