Chřest lékařský


  • Vyprodáno
129 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Hmotnost: 10000 kg
Barva: Bílá, Žlutá, Zelená
Kvetení: Květen
Stanoviště: Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá, Vhodná k řezu
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: květináč 2l
Položka byla vyprodána...
 

Chřest lékařský - vytrvalá bylina, 40–150 cm vysoká. Plodem je červená bobule. Roste roztroušeně na výslunných travnatých a křovinatých stráních, podél cest, na okrajích vinic, na půdách zásaditých až slabě kyselých, písčitohlinitých. Chřest bývá pěstován v zahradách, používá jako dekorativní prvek k řezaným květinám do kytic, ale také jako zelenina – zužitkovávají se výhonky. Používá se i v lidové medicíně. Chřest je výborný na jarní detoxikaci a pročištění organismu, působí dobře na játra a ledviny. Pomáhá také při onemocnění cév, krvetvorby nebo kůže. Chřest by měli jíst také lidé s revmatem a diabetem, kterým pomáhá se správným metabolismem.

Podobné produkty

  • Mateřídouška úzkolistá - Thymus serpyllum
    Thymus serpyllum Je vytrvalá, silně aromatická bylina, obvykle dorůstající do výšky 10– 30cm. Vyžaduje propustnou půdu a dostatek světla a tepla. Pokud ji chceme pěstovat na zahradě, nejvhodnějším stanoviště pro tuto bylinu je mírný svah, můžeme ji umístit i na skalku. Obklady připravené z...
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:0764
  • Mydlice lékařská
    Saponaria officinalis Užívá se zejména při zánětu průdušek.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:1037
  • Routa vonná - Ruta graveolens
    Ruta graveolens Velmi aromatická bylina dorůstající do výšky 50cm. Kvete žlutě v průběhu května až srpna. V malém množství se díky své zvláštní hořké chuti využívá ke kuchyňským účelům, i v léčitelství. Mrazuvzdorná.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:3237
  • Topolovka černá ´Nigra´
    Althaea rosea ´Nigra´ Topolovka černá (Althea nigra) je díky obsahu slizů vhodnou bylinou pro ochranu sliznic (ústa, žaludek, střeva, dýchací cesty), kde tlumí dráždění.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:0798

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.