Hluchavka skvrnitá ´Pink Pewter´ - Lamium maculatum 'Pink Pewter'

2673
Neohodnoceno
  • 1 z 3

  • (> 5 ks) Skladem
49 Kč / ks
Kategorie: Trvalky začínající latinsky na L
Barva: Růžová
Kvetení: Červen, Červenec, Květen
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Půda vřesovištního charakteru, Vlhká půda
Světlo: Polostín, Stín
Výška 1: 20-40
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner P9
 

Trvalka pocházející z jižní a východní Evropy. Květy jsou převážně růžové, červeno-hnědé, vzácně i bílé barvy. Kvete zpravidla v průběhu dubna až září. Co se týče růstu, je méně agresivní, než hluchavka žlutá. Dorůstá do výšky 15-40cm (dle kultivaru). Vysazujeme na stinné nebo polostinné stanoviště. Půdy volíme dobře propustné, spíše vlhčí, humózní, se slabě kyselou reakcí. Hluchavky jsou plně mrazuvzdorné.

Podobné produkty

  • lewisia little peach (1)
    Lewisia longipetala hybr. 'Little Peach' Kultivar dorůstající do výšky 15 cm, květy jsou pomerančovo-žluté. Kvete v průběhu května až června. Velmi povedený kultivar, který oživí každý záhon či skalku. Na zimu zajistíme přikrývku.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:2733
  • Hluchavka skvrnitá ´White Nancy´
    Kultivar dorůstající do výšky 20cm. Kvete bíle, v průběhu května až června. Listy jsou stříbřité.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:2677
  • Lupina ´Manhattan Lights´
    Kultivar nese překrásně kontrastní pár barev – sytě fialovou a zářivě žlutou. Dorůstá do výšky 90 cm. Vykvétá koncem května, pokud odřízneme odkvetlé květy, tak bude kvést klidně i 8 týdnů.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:2892
  • Vrbina brvitá ´Fire Cracker´ - Lysimachia ciliata 'Fire Cracker'
    Lysimachia ciliata 'Fire Cracker' Vynikají svítivě žluté květy. Vytváří pěkné trsy vhodné do přírodních partií zahrad Kultivar dorůstající do výšky 60 cm. Kvete žlutě v průběhu června až srpna. Není náročná na pěstování.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:2939

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.