Hořec žlutý


  • Vyprodáno
69 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Hmotnost: 10000 kg
Barva: Žlutá
Kvetení: Červenec
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner 10/13
Položka byla vyprodána...
 

Hořec žlutý - kořen hořce se využívá ve farmacii pro výrobu drogy zvané Radix. V léčitelství se používá pro léčbu zažívacích poruch. Tlumí projevy poruch funkce žlučníku, jater či slinivky. Používá se jako tonikum při celkové rekonvalescenci po těžkých chorobách. Zevně se používá na nehojící se rány. Oddenky rostliny jsou používány k výrobě likérů, které mají velice hořkou chuť. Statná, až přes 1,5 m vysoká vytrvalá bylina s mohutným oddenkem. Vyskytuje se především v Alpách, na Balkánském a Apeninském poloostrově. Roste na horských loukách a pastvinách. Kvete od června do srpna. Je vysazován i pro farmaceutické účely. Dává přednost dobře odvodnitelné půdě. Je mrazuvzdorná. Vyhovuje jí spíše slunné stanoviště.

Podobné produkty

  • Rýmovník
    Plectranthus amboinus Z listů se uvolňuje vonná silice, která léčí projevy rýmy a astmatu. Používá vnitřně při bolestech hlavy, horečce, kašli, rýmě, nachlazení, zánětu průdušek, malárii, také vysokém krevním tlaku atp.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:1022
    Rýmovník
    69 Kč / ks
  • Tymián zlatý
    Thymus aureus Charakteristický je svou silně pikantní až lehce hořkou chutí, kterou připomíná kafr nebo hřebíček.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:8936
    Tymián zlatý
    od 39 Kč / ks
  • Máta jablečná
    Mentha species Máta s vůní jablek.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:3676
    Máta jablečná
    49 Kč / ks
  • Úročník bolhoj
    Anthyllis vulneraria Užívá se zejména na hojení nejrůznějších kožních ran.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:0805

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.