Hrušeň ´Radana´

Kód: 3989
219 Kč / ks
Vyprodáno
Varianta

Pyrus communis 'Radana'

Hrušeň má střední, široce tupě kuželovitý plod. Jeho dužnina je nažloutlá, chruplavá, šťavnatá. Chuť plodů je nasládlá, aromatická, dobrá. Plodnost je brzká, velká, pravidelná. Ovoce sklízíme v polovině srpna, konzumní zralost nastává koncem srpna, hrušky můžeme skladovat až dva měsíce. Pro zajištění pravidelné plodnosti je při přeplození nutná probírka plodů. Atraktivní, kvalitní plody jsou vhodné pro přímý konzum i konzervárenské zpracování. 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Hrušeň 'Radana'  - hrušeň má střední, široce tupě kuželovitý plod. Jeho dužnina je nažloutlá, chruplavá, šťavnatá. Chuť plodů je nasládlá, aromatická, dobrá. Plodnost je brzká, velká, pravidelná. Ovoce sklízíme v polovině srpna, konzumní zralost nastává koncem srpna, hrušky můžeme skladovat až dva měsíce. Pro zajištění pravidelné plodnosti je při přeplození nutná probírka plodů. Atraktivní, kvalitní plody jsou vhodné pro přímý konzum i konzervárenské zpracování.

 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, chráněná před větrem (obzvlášť velkoplodým odrůdám by snadno mohly opadat plody), a nejlépe orientována na jižní či jihozápadní stranu. Půda by měla být středně těžká, dobře propustná - hrušně nesnáší vysoké hladiny podzemních vod. Ta by neměla dosahovat výšky cca 1,8m pro pěstování na semenáčích a 1,2m pro pěstování na kdouloňových podnožích. Při výsadbě většího množství hrušní dodržujeme spon 3,5x3,5m - 8x8m (dle vybrané podnože a tedy budoucí výšky stromu).  

Více na: Návod na pěstování hrušní

Doplňkové parametry

Kategorie: Letní hrušně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Pyrus B: CZ-0701 C: 22/FP/0135 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x