Jabloň 'Golden Parsi Da Rosa'

Kód: 94989
399 Kč / ks
Skladem (>5 ks)
Varianta

Malus domestica 'Golden Parsi da Rosa'

Mutace klonu B Golden Delicious, původem z Jižního Tyrolska. Velké, vyšší plody mají základní žlutou barvu, s jemným, červeno-růžovým líčkem, které si uchovávají i v průběhu skladování. Dužninu mají nažloutlou, šťavnatou, velmi chutnou, výrazně podobnou odrůdě Golden Delicious. Plody nejsou náchylné k rzivosti. Sklízíme je od druhé poloviny září, konzumní zralost nadchází na přelomu října a listopadu. 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jabloň 'Golden Parsi da Rosa' - mutace klonu B Golden Delicious, původem z Jižního Tyrolska. Velké, vyšší plody mají základní žlutou barvu, s jemným, červeno-růžovým líčkem, které si uchovávají i v průběhu skladování. Dužninu mají nažloutlou, šťavnatou, velmi chutnou, výrazně podobnou odrůdě Golden Delicious. Plody nejsou náchylné k rzivosti. Sklízíme je od druhé poloviny září, konzumní zralost nadchází na přelomu října a listopadu. 

 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva.   

Více na:  Návod na pěstování jabloní

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovocné stromy
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0087 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

x