Jabloň ´Banánové zimní´

Kód: 42216
259 Kč / ks
Vyprodáno
Varianta

Malus domestica 'Banánové zimní'

Zimní odrůda, která vznikla v 19.století v USA. Vyžaduje teplejší polohy a úrodné půdy. Odolnost proti mrazu je menší, proti nemocem je střední. Plodnost je vysoká a téměř pravidelná. Plody jsou větší, slupka je žlutá a na osluněné straně mají karmínově rozmyté červené líčko. Dužnina je navinule sladká, aromatická a má velmi aromatickou chuť. Výrazně voní. Plody sbíráme v polovině října, zrají v prosinci a vydrží až do dubna.  

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jabloň 'Banánové zimní' - zimní odrůda, která vznikla v 19.století v USA. Vyžaduje teplejší polohy a úrodné půdy. Odolnost proti mrazu je menší, proti nemocem je střední. Plodnost je vysoká a téměř pravidelná. Plody jsou větší, slupka je žlutá a na osluněné straně mají karmínově rozmyté červené líčko. Dužnina je navinule sladká, aromatická a má velmi aromatickou chuť. Výrazně voní. Plody sbíráme v polovině října, zrají v prosinci a vydrží až do dubna.  

 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva.   

Více na:  Návod na pěstování jabloní

Doplňkové parametry

Kategorie: Zimní jabloně
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0143 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x