Jedle vznešená ´Glauca´

Kód: 89754 71863 Zvolte variantu
659 Kč / ks 1 999 Kč / ks od 659 Kč / ks
EXPEDICE JARO 2023 (>5 ks) Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Abies procera 'Glauca'

Poměrně pomalu rostoucí jehličnan, který dosahuje do výšky 5 - 10 m, při šířce okolo 2,5 - 4 m, dle podmínek pěstování. V mládí má úzce pyramidální tvar, později se rozrůstá do široké pyramidy. Kůra je zpočátku hladká, stříbřitě šedá, jak strom stárne, kůra zdrsní a zbarví se do červeno hnědých odstínů. 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jedle vznešená 'Glauca' - poměrně pomalu rostoucí jehličnan, který dosahuje do výšky 5 - 10 m, při šířce okolo 2,5 - 4 m, dle podmínek pěstování. V mládí má úzce pyramidální tvar, později se rozrůstá do široké pyramidy. Kůra je zpočátku hladká, stříbřitě šedá, jak strom stárne, kůra zdrsní a zbarví se do červeno hnědých odstínů. Mladé větve jsou oranžově hnědé, později vybarvení přechází do tmavě červeno hnědých tónů. Jehlice mají svrchu i zespodu intenzivní modrošedou barvu, jsou ojíněné, na délku mají zhruba 3,5 cm, jsou lehce srpovitě zahnuté směrem vzhůru. Na podzim se objevují velké šišky, mající na délku 14 - 20 cm. Nejprve nesou modro zelenou a později v průběhu října dozrávají do červeno hnědé barvy. Strom se hodí do středně velkých zahrad, kde vynikne jako solitéra.

Pěstování: Velmi oblíbený druh jehličnanu, ideální pro slunná i polostinná stanoviště. Vysazujeme do běžných zemin, dobře propustných - jedle nesnáší přemokření, starší rostliny již zvládnou krátkodobé přísušky. Množíme výsevem nebo roubováním. Rostliny jsou zcela mrazuvzdorné.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jedle
Balení: kontejner
Plant Passport: A: Abies B: CZ-0701 C: 21/FP/0080 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x