Mateřídouška úzkolistá - Thymus serpyllum


  • (4 ks) Skladem pouze na prodejně
49 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Barva: Růžová
Kvetení: Červenec
Stanoviště: Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá, Voňavá
Výška 1: 10-20
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner P9 a větší
Plant Passport: A: Thymus B: CZ-0701 C: 20/FP/0074 D: PL
 

Mateřídouška úzkolistá -  je vytrvalá, silně aromatická bylina, obvykle dorůstající do výšky 10– 30cm. Vyžaduje propustnou půdu a dostatek světla a tepla. Pokud ji chceme pěstovat na zahradě, nejvhodnějším stanoviště pro tuto bylinu je mírný svah, můžeme ji umístit i na skalku. Obklady připravené z nálevu z mateřídoušky se používají při zánětlivých onemocněních pokožky, při revmatismu a jako analgetický prostředek při onemocnění svalů a kloubů.

Podobné produkty

  • Kozlík lékařský
    Valeriana officinalis Používá se jako léčivá bylina proti kašli, na zklidnění, při nespavosti atd., vaří se z něj čaj, získává se i tinktura.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:0754
    Kozlík lékařský
    49 Kč / ks
  • Máta peprná
    Mentha piperita Velmi využívaný druhy máty pro kuchyňské účely. Dorůstá do výšky 40cm, kvete fialově, v průběhu července. Ve volné přírodě se prakticky nevyskytuje. Vyžaduje slunné až polostinné stanoviště.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:3413
    Máta peprná
    49 Kč / ks
  • Máta kadeřavá
    Mentha spicata Tato zahradní máta dorůstá do výšky 60cm. Z jejích silic lze vyrábět i éterické oleje. Vyžaduje plné slunce, ale snese i polostín. Půda by měla být spíše vlhčí. Mrazuvzdorná.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:3681
    Máta kadeřavá
    49 Kč / ks
  • šalvěj
    Salvia officinalis Šalvěj je krásně voňavá bylina s jemnými modrými kvítky. Své uplatnění najde v kuchyni při úpravě masa a též v lékařství. Chuť je trpká a lehce nahořklá. Trvalá rostlina dorůstající až 1 metru.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:8100

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.