Mišpule německá 'Bredase Reus'

Kód: 108770
449 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Mespilus germanica 'Bredase Reus'

Menší strom s lehce energickým růstem. V dospělosti dosahuje do výšky 4-6m. Má nepravidelnou, zploštělou korunu sférického tvaru. Plody jsou tmavě hnědé barvy, pro konzum je nutné jejich přemrznutí.

 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Mišpule německá 'Bredase Reus' - menší strom s lehce energickým růstem. V dospělosti dosahuje do výšky 4-6m. Má nepravidelnou, zploštělou korunu sférického tvaru. Listy jsou podlouhlého až opakvejčitého tvaru, velmi jemně zoubkované na okrajích. Mladé listy mají mírné ochlupení. Jejich barva je zelená, na podzim hnědo-červená až zlato-žlutá. Plody jsou tmavě hnědé barvy, pro konzum je nutné jejich přemrznutí.

 

Pěstování: mišpule je keř nebo strom dorůstající až 6 metrů. Velice snadno se pěstuje, nemá žádné zvláštní nároky na stanoviště, roste prakticky všude. Ideální je slunné stanoviště. Není nutné ji řezat, provádí se pouze výchovný řez v mládí. Plody jsou jedlé až po přejití mrazem. Zpracovávají se na kompoty, rosoly, povidla, marmelády a různé pasty. Užívá se jich i k výrobě různých likérů, dají se sušit podobně jako hrušky, někdy se konzervují společně s jinými plody. Ze zralých plodů se vyrábí rosoly s přidáním jablečné šťávy v poměru 1:1 a také sirup, který se podává pro svůj stahující účinek (obsahují třísloviny) malým dětem při průjmech. Je považovaná za cenné ovoce pro obsah vlákniny, jenž působí proti rakovině tlustého střeva a může snížit i riziko vzniku žlučových kamenů, zvyšuje mikrobiální činnost ve prospěch bifidogenních bakterií.

Doplňkové parametry

Kategorie: Netradiční ovoce a zelenina
Hmotnost: 1 kg
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: kdouloň
Plant Passport: A: Mespilus B: CZ-0701 C: 22/FP/0146 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x