Réva vinná ´Savilon´


  • (> 5 ks) Skladem
99 Kč / ks
Kategorie: Vinná réva
Barva: Žlutá, Oranžová, Zelená
Kvetení: Květen, Duben
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Září, Říjen
Balení: speciální balení
Podnož: S04
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 21/FP/0021 D: IT
 

Réva vinná 'Savilon'moštová odrůda vinné révy, která se používá k výrobě bílých vín. Růst je středně bujný až bujný. Plodem je malá, okrouhlá až mírně oválná bobule žlutozelené až zlatožluté barvy. Dužnina je jemně chruplavá, jemná a plná ovocné chuti. Hrozen je středně velký až velký, rozvětvený, řidší. Odolnost vůči zimním mrazům je dobrá, ani pozdními jarními mrazy není odrůda zpravidla poškozována. Dozrávání je pozdní až velmi pozdní, sklízí se od poloviny do třetí dekády října.

Pěstování: Vinné révy jsou vyloženě teplomilnou rostlinou, dařit se jí začíná od 200-250 m.n.m. Vysazujeme ji proto na slunná stanoviště, směřující na jižní, či jihovýchodní nebo jihozápadní stranu, chráněnou před větrem, v průběhu dubna až května. Půda by měla mít dostatek živin, především fosfor, draslík, hořčík a vápník. Na konci července přihnojujeme Cereritem. Před samotnou výsadbou je nutné sazenici ponechat pouze hlavní kořeny, které zkrátíme zhruba na délku 10-15cm, ostatní kořeny odstraníme úplně. Rostlinu seřízneme na dvě očka. Samotný řez je v průběhu růstu velmi důležitý, bez něho réva neplodí. Řežeme na jaře, v únoru až v březnu, stolní odrůdy seřezáváme na 6-8 oček. Sklizeň pak můžeme očekávat během září a října. Při výsadbě nezapomene vzít v úvahu také potřebu opory pro budoucí révu. Rostlina je mrazuvzdorná. Mezi běžné škůdce révy vinné patří padlí révové, proti čemuž v dnešní době existuje mnoho přípravků, ať již preventivních, či pro akutní použití.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.