Réva vinná 'Supaga'

Kód: 116923 116924 Zvolte variantu
399 Kč / ks 299 Kč / ks od 299 Kč / ks
Skladem (50 ks) Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Vitis vinifera 'Supaga'

Stolní dezertní odrůda z Lotyšska s kulatými světle zelenými bobulemi o hmotnosti 3–5 g nabízí velmi šťavnatou, sladkou a aromatickou chuť s medovými a jahodovými tóny. Hrozny váží 350–600 g a zrají od začátku srpna do začátku září. Vyniká mrazuvzdorností do –25 °C, dobrou odolností k chorobám a silným růstem až 5–7 m. Hodí se ke konzumu i k domácímu zpracování.

Detailní informace

10000 DRUHŮ ROSTLIN
10000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Réva vinná 'Supaga' - stolní dezertní odrůda původem z Lotyšska. Plody mají světle zelenou až bledě žlutozelenou barvu, bobule jsou kulaté o průměrné hmotnosti přibližně 3–5 g. Dužnina je velmi šťavnatá, sladká a ovocně aromatická, chuť kombinuje jemně medové tóny s jahodovým nádechem a mírnou kyselinkou. Hrozny jsou středně velké, průměrná hmotnost hroznu bývá 350–600 g. Doba zrání je středně raná, sklizeň probíhá od začátku srpna do začátku září. Odrůda má velkou mrazuvzdornost, snáší teploty až do –25 °C. Také vykazuje relativně dobrou odolnost vůči běžným révovým chorobám, přesto doporučujeme preventivní ochranu pro stabilitu výnosů. Roste silně, může dosahovat délky 5–7 m a keř lze vést na pergolách, drátěných oporách nebo obloucích. Díky svým chutným, velkým a šťavnatým bobulím je Supaga velmi vhodná pro čerstvou konzumaci, ale lze ji také využít pro domácí zpracování na džusy, želé nebo dokonce lehčí vína. Vzhledem k vysokému výnosu a odolnosti je to atraktivní volba pro zahradníky i domácí pěstitele.

Pěstování: Vinná réva nejlépe prospívá na slunném, teplém a chráněném stanovišti, ideálně u jižní zdi nebo svahu, kde má dostatek světla a tepla pro vyzrávání hroznů. Půda by měla být propustná, hlinitopísčitá až hlinitá, s dostatkem živin a neutrální až mírně zásaditou reakcí. Těžké a trvale zamokřené půdy réva nesnáší. Před výsadbou je vhodné půdu obohatit kompostem nebo dobře rozloženým hnojem. Zálivka je důležitá hlavně v prvních letech po výsadbě a v době sucha, později si réva vystačí s přirozenými srážkami. Na jaře se přihnojuje kompostem nebo hnojivem s vyšším obsahem draslíku a fosforu pro podporu plodnosti a vyzrávání dřeva. Na konci července přihnojujeme Cereritem. Každoročně je nutný řez, který se provádí v předjaří – odstraní se slabé a přebytečné výhony, ponechávají se jen ta očka, ze kterých má réva plodit. Správným řezem se udržuje vitalita keře i kvalita úrody. Mladé sazenice doporučujeme chránit před mrazy.

Kontejnerované sazenice lze vysazovat od jara do podzimu, prostokořenné na jaře nebo na podzim po opadu listů. Při výsadbě se sazenice umisťuje o několik centimetrů hlouběji, než rostla ve školce a po výsadbě se důkladně zalije.

Autor: Lucie | Revize: 21.11. 2025

Doplňkové parametry

Kategorie: Stolní odrůdy
EAN: Zvolte variantu
Světelné podmínky: Slunce
Barva plodu: Zelená, Žlutá
Termín sklizně/dozrávání: Srpen, Září
Obsah semen: Semenná
Balení: kontejner
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-4282 C: 26/FP/0007 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x