Smrk pichlavý ´Bialobok´

Kód: 88013
32 999 Kč / ks
Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem (1 ks)

Picea pungens 'Bialobok'

Velmi pěkný kultivar, který dorůstá do výšky 3 - 5 m a šířky zhruba 3 m, samozřejmě v závislosti na podmínkách pěstování a věnované péči. Habitus je široce kuželovitý, bohatě větvený. Celkový růst je pomalý, v 10ti letech dosahuje výšky okolo 2 m.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Smrk pichlavý 'Bialobok' - velmi pěkný kultivar, který dorůstá do výšky 3 - 5 m a šířky zhruba 3 m, samozřejmě v závislosti na podmínkách pěstování a věnované péči. Habitus je široce kuželovitý, bohatě větvený. Celkový růst je pomalý, v 10ti letech dosahuje výšky okolo 2 m. Roční přírůstky bývají zhruba 10 - 15 cm. Silné jehlice mají na délku 3 cm, jsou velmi pichlavé, tuhé a stříbřitě modře vybarvené. Mladé výhony na jaře mají krémově bílé zbarvení, což se stávajícím jehličím vytváří nezaměnitelný kontrast. Právě probarvení dělá z tohoto stromu jasnou solitérní rostlinu.

Pěstování: Smrků existuje mnoho druhů i mnoho tvarů. Kořenový systém mají mělčí, proto se snažíme vybírat více chráněná místa výsadby. Jehlice mívají tuhé, ve špičce ostré, pichlavé. Vejčité nebo válcovité šišky jsou vždy převislé, a po rozvinutí opadávají. Smrky jsou také velmi odolné vůči horšímu, znečištěnému prostředí, dobře snáší přemokření, či delší období sucha. Mladé rostliny chráníme před mrazy. Vysazujeme je do běžné, živné, zahradní zeminy, může být s mírně kyselou reakcí. Vhodná jsou slunná stanoviště, chráněná před větry, dobře propustná, s pravidelnou zálivkou. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Smrky
Hmotnost: 200 kg
Balení: bal
Tvar a výška: +/-250cm
Plant Passport: A: Picea B: CZ-0701 C: 22/FP/0153 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x