Smrk pichlavý ´Bialobok´

Kód: 61032 71302 61033 884603 Zvolte variantu
649 Kč / ks 999 Kč / ks 1 999 Kč / ks 5 999 Kč / ks od 649 Kč / ks
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem (1 ks) Zvolte variantu
Varianta

Picea pungens 'Bialobok'

Velmi pěkný kultivar, který dorůstá do výšky 3 - 5 m a šířky zhruba 3 m, samozřejmě v závislosti na podmínkách pěstování a věnované péči. Habitus je široce kuželovitý, bohatě větvený. Celkový růst je pomalý, v 10ti letech dosahuje výšky okolo 2 m.

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Smrk pichlavý 'Bialobok' - velmi pěkný kultivar, který dorůstá do výšky 3 - 5 m a šířky zhruba 3 m, samozřejmě v závislosti na podmínkách pěstování a věnované péči. Habitus je široce kuželovitý, bohatě větvený. Celkový růst je pomalý, v 10ti letech dosahuje výšky okolo 2 m. Roční přírůstky bývají zhruba 10 - 15 cm. Silné jehlice mají na délku 3 cm, jsou velmi pichlavé, tuhé a stříbřitě modře vybarvené. Mladé výhony na jaře mají krémově bílé zbarvení, což se stávajícím jehličím vytváří nezaměnitelný kontrast. Právě probarvení dělá z tohoto stromu jasnou solitérní rostlinu.

Pěstování: Smrků existuje mnoho druhů i mnoho tvarů. Kořenový systém mají mělčí, proto se snažíme vybírat více chráněná místa výsadby. Jehlice mívají tuhé, ve špičce ostré, pichlavé. Vejčité nebo válcovité šišky jsou vždy převislé, a po rozvinutí opadávají. Smrky jsou také velmi odolné vůči horšímu, znečištěnému prostředí, dobře snáší přemokření, či delší období sucha. Mladé rostliny chráníme před mrazy. Vysazujeme je do běžné, živné, zahradní zeminy, může být s mírně kyselou reakcí. Vhodná jsou slunná stanoviště, chráněná před větry, dobře propustná, s pravidelnou zálivkou. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Smrky
Balení: bal nebo kontejner
Plant Passport: A: Picea B: CZ-0701 C: 23/FP/0052 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x