Švestka ´Čačanská raná´

Kód: 1945
229 Kč / ks
EXPEDICE ŘÍJEN-LISTOPAD 2022 (>5 ks)
Varianta

Prunus domestica ´Čačanská raná´

Raná pološvestka ze Srbka. Samosprašná. Plodnost je pravidelná a často vysoká. Stromy jsou odolnější na zimní mrazy, tolerantní vůči šarce a dost odolná proti chorobám. Plody má větší velikosti, dlouze eliptické. Slupka je fialově červená a překrytá namodralým ojíněním. Dužnina je světle modrá, brzy měkne a moučnatí, odlučitelnost od pecky je dobrá. Chuť je příjemně navinule sladká, aromatická a dobrá. Konzumní zralost je krátká, plody sbíráme v druhé polovině července.  

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Švestka 'Čačanská raná' - raná pološvestka ze Srbka. Samosprašná. Plodnost je pravidelná a často vysoká. Stromy jsou odolnější na zimní mrazy, tolerantní vůči šarce a dost odolná proti chorobám. Plody má větší velikosti, dlouze eliptické. Slupka je fialově červená a překrytá namodralým ojíněním. Dužnina je světle modrá, brzy měkne a moučnatí, odlučitelnost od pecky je dobrá. Chuť je příjemně navinule sladká, aromatická a dobrá. Konzumní zralost je krátká, plody sbíráme v druhé polovině července.  

 

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách do 350 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m.   

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Švestky a pološvestky
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 21/FP/0195 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

x