Švestka ´Silvia´

Kód: 4277 10676 Zvolte variantu
249 Kč od 249 Kč –60 % - až –60 %
silvi
249 Kč od 249 Kč –60 % - až –60 % 99 Kč / ks 279 Kč / ks od 99 Kč / ks
Momentálně nedostupné (>5 ks) Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Varianta

Prunus domestica ´Silvia´

Tato švestka patří mezi jedince, pocházející z Rumunska. Jedná se o prověřenou dezertní a hojně plodící odrůdu, která je dobře odolná vůči mrazu a chorobám. Plody dozrávají v první polovině měsíce srpna (téměř současně s 'Čačanskou Lepoticou'), jsou velké až velmi velké (50-60g) s tmavě fialovou slupkou a mimořádně chutné.

 

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Švestka ´Silvia´- tato švestka patří mezi jedince, pocházející z Rumunska. Jedná se o prověřenou dezertní a hojně plodící odrůdu, která je dobře odolná vůči mrazu a chorobám. Plody dozrávají v první polovině měsíce srpna (téměř současně s 'Čačanskou Lepoticou'), jsou velké až velmi velké (50-60g) s tmavě fialovou slupkou a mimořádně chutné. Dužnina je žlutozelená, šťavnatá. Je snadno oddělitelná od pecky. Odrůda je cizosprašná a vhodným opylovačem je např. již výše zmíněná Čačanská Lepotica.

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách kolem 300-500 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m. 

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Švestky a pološvestky
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 23/FP/0131 D: PL
Plant Passport 2: A: Prunus B: CZ-0701 C: 23/FP/0150 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x