Vavřín vznešený


119 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Barva: Bílá, Žlutá
Kvetení: Květen
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce, Polostín
Více: Jedlá, Voňavá
Zazimování: Mrazuprostá místnost
Balení: květináč

Zvolte variantu

  • Balení: kontejner p9
    • Kód: 0808 |
    • Skladem - pouze osobní odběr nebo přeprava naším autem (> 5 ks)
    119 Kč / ks
 

Vavřín - bobkový list - je stálezelený keř nebo stromek. Volně roste v Malé Asii, na pobřeží středozemního moře a v jižní Evropě. Ve volné přírodě dosahuje výšky 2-4 m, výjimečně až 8 m. Na půdu není vavřín náročný a snáší dobře i vápenaté půdy. Vyzrálé starší keře snesou i krátké 5 stupňové, někdy i vyšší mrazy. Pěstuje se pro listy , které obsahují etherické oleje. Každoročně od května můžeme vavřín vynést ven, nejdříve na 14 dní do polostínu, později snáší plné slunce. Přes zimu necháváme vavřín v chladné místnosti. V létě během růstu pravidelně zaléváme a několikráte hnojíme kombinovaným hnojivem. Na zimu zálivku omezíme.

Podobné produkty

  • Oregáno, dobromysl Rosenkuppel´
    Origanum laevigatum ´Rosenkuppel´ Rostlina kvete od června do srpna.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:2815
  • Máta peprná ´Mitcham´
    Mentha piperita ´Mitcham´ Právě tento kultivar máty peprné pravděpodobně kdysi žvýkali američtí kovbojové místo žvýkaček. Dorůstá do výšky 80cm. Kvete fialově od července do srpna. Vyžaduje slunce a dobře propustnou půdu.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:3417
  • šalvěj
    Salvia officinalis Šalvěj je krásně voňavá bylina s jemnými modrými kvítky. Své uplatnění najde v kuchyni při úpravě masa a též v lékařství. Chuť je trpká a lehce nahořklá. Trvalá rostlina dorůstající až 1 metru.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:8100
  • Aloe pravá
    Aloe Vera Aloe hojí povrchové rány a oděrky včetně popálenin, vysušené kůže, vyrážek nebo bodnutí od hmyzu.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:34931
    149 Kč / ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.