Višeň keřová ´Vowi´

Kód: 107210
349 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Prunus fruticosa x prunus cerasus 'Vowi'

Keřová višeň, která dozrává v 6. třešňovém týdnu, tedy v období od 26.7. do 8.8. Plody má červené až tmavě červené, tvarově jsou kulaté a mají výraznou sladkokyselou chuť. Dužina je tmavší a šťavnatá. Plody se výborně hodí k dalšímu zpracování (výroba džemů či želé). Nakvétá bílými květy. Řez provádíme pouze prosvětlovací, aby keř nebyl příliš hustý. 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Višeň keřová 'Vowi' - keřová višeň, která dozrává v 6. třešňovém týdnu, tedy v období od 26.7. do 8.8. Plody má červené až tmavě červené, tvarově jsou kulaté a mají výraznou sladkokyselou chuť. Dužina je tmavší a šťavnatá. Plody se výborně hodí k dalšímu zpracování (výroba džemů či želé). Nakvétá bílými květy. Řez provádíme pouze prosvětlovací, aby keř nebyl příliš hustý. 

 

Pěstování: V naší republice se jeví jako nejvhodnější místo pro pěstování třešní Polabí. Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště, s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdnější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenaté. 

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Doplňkové parametry

Kategorie: Višně
Hmotnost: 1 kg
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Balení: prostokořenný keř
Podnož: mahalebka
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0141 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x