Angrešt 'Hinnonmaki Green'

Kód: 3640 350617 35061 0257 8885839 Zvolte variantu
Doporučujeme!
169 Kč / ks 89 Kč / ks 99 Kč / ks 239 Kč / ks 249 Kč / ks od 89 Kč / ks
Skladem (79 ks) Skladem (402 ks) Skladem (17 ks) Skladem (220 ks) Skladem (39 ks) Zvolte variantu
Varianta

Ribes uva crispa 'Hinnonmaki Green'

Odrůda finského angreštu, která je chválená pro výjimečnou odolnost vůči chladu i chorobám. Roste kompaktně a tvoří mírně rozložitý habitus. Plody středně velké až velké, olivově až svěže zelené, ve zralosti sladké a aromatické s nádechem meruňky či broskve. Dozrávají v polovině července. Výhony jsou běžně trnité, sklizeň je proto třeba provádět s opatrností. Plody se hodí k přímé konzumaci i na džemy, koláče či mražení a obsahují vitamín C, pektiny a antioxidanty.

Detailní informace

10000 DRUHŮ ROSTLIN
10000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Angrešt 'Hinnonmaki Green' - odrůda pocházející z Finska je chválená pro svou výjimečnou odolnost vůči chladu i chorobám. Roste kompaktně a a má mírně rozložitý až keřovitý habitus. Plody jsou středně velké až velké, olivově zelené až svěže zelené barvy, ve zralosti sladké, aromatické s nádechem meruňky či broskve. Dozrává v polovině července, výhony bývají běžně trnité, což je třeba při sklizni zohlednit. Zralé plody se výborně hodí k přímé konzumaci i ke zpracování na džemy, koláče či mražení. Obsahují významné množství vitamínu C, pektinů a antioxidantů, které podporují imunitu a trávení.

Pěstování: Nejlépe roste na slunném nebo mírně přistíněném místě v závětří, kde má dostatek světla a není vystaven silnému větru. Vyhovuje mu hlinitá, humózní a dobře propustná půda s dostatečnou drenáží a pH 6,0–6,5. Nesnáší přemokření ani těžkou jílovitou zem bez úpravy. Zálivka by měla být pravidelná, půda se nesmí vysušit, zvláště v době nasazování plodů. Mulčování kompostem, trávou či slámou pomáhá udržet vlhkost a brání růstu plevelů. Angrešt má střední odolnost vůči suchu – krátkodobé přísušky zvládne, ale při delším suchu zmenšuje plody. Na jaře přihnojujeme kompostem nebo hnojivem na bobuloviny, na podzim doplňujeme draslík (např. dřevěný popel). Řez se provádí každoročně brzy na jaře, odstraňují se staré, nemocné a křížící se větve, ponechává se asi 8–10 silných výhonů. Po sklizni lze keř lehce prosvětlit. Obecně jsou angrešty dobře mrazuvzdorné a odolné v závislosti na odrůdě. Při pěstování v nádobách volíme nádobu o objemu alespoň 30l s kvalitním substrátem a drenáží, nádoby je vhodné na zimu chránit.

Při výsadbě prostokořenných sazenic se kořeny prostokořenného stromku či keře namočí alespoň na pár hodin do kbelíku s vodou. Vhodné je okolí keřů i stromků zamulčovat, aby se tak předešlo tvorbě plevele. Je možné mírně zakrátit kořeny.

Více na: Návod na pěstování angreštu

Autor: Kamila | Revize: 12.11. 2025

Doplňkové parametry

Kategorie: Angrešt bílý/zelený
EAN: Zvolte variantu
Světelné podmínky: Slunce
Barva plodu: Zelená
Termín sklizně/dozrávání: Červenec
Trnitost: S trny
Balení: prostokořenná sazenice nebo kontejner
Plant Passport: A: Ribes B: CZ-4282 C: 25/FP/0126 D: CZ
Plant Passport 2: A: Ribes B: CZ-4282 C: 25/FP/0081 D: CZ
Plant Passport 3: A: Ribes B: CZ-4282 C: 25/FP/0101 D: PL
Plant Passport 4: A: Ribes B: CZ-4282 C: 26/FP/0003 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x