Bluma ´Casselman´

4199
Neohodnoceno

  • Podzim 2019
199 Kč / ks
Kategorie: Blumy a švestkomeruňky
Hmotnost: 1 kg
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Září
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: Myrobalán
Položka byla vyprodána...
 

Bluma 'Casselman' - odrůda s relativně silným růstem stromu. Kvete brzo, proto je náchylnější na jarní mrazíky. Odrůda není náchylná k bakteriálním chorobám. Plody jsou velké, oválné. Slupka je tenká a žlutá, ovšem téměř celá pokrytá vínově červenou barvou s voskovým nádechem. Odrůda je úrodná s pravidelnou plodností. Plody sbíráme ve druhé polovině září. Vhodnými opylovači jsou odrůdy Santa Rosa, Friar, Angeleno.

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Švestkomeruňka ´Melitopolski´
    Prunus hybrid. ´Melitopolski´ Neobvyklý kříženec slívy a meruňky, který svým vzhledem připomíná spíše neochlupenou broskev. Ve sladké chuti se odráží oba původní druhy. Dozrává na konci srpna.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:2743
  • Bluma ´Friar´
    Prunus domestica subsp. italica ´Friar´ Velkoplodá bluma vhodná do teplých a středních poloh. Plody má velké, kulovité a zbarvené sytě modrou barvou. Sbíráme je koncem října. Dužnina je oranžová, velmi chutná, ale od pecky jde hůře. 
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:4200
    199 Kč / ks
  • Bluma ´Superior´
    Prunus domestica subsp. italica ´Superior´ Odrůda ideální do chladnějších oblastí. Plody jsou středně velké. Chuťově sladkokyselé, ale příjemné chuti, ne trpké. Sklízíme je od konce srpna. Dužnina je žlutá a chuťově sladkokyselá.
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:0284
  • flavor supreme a
    Prunus hybrid. ´Flavor Supreme´ Švestkomeruňka z Ameriky, vhodná do teplejších oblastí. Plody má větší, červenofialové. Dužnina je pevná, zrůžovělá, šťavnatá a jemná a příjemně sladká. Sklízíme je od konce července. 
    Dostupnost:Podzim 2019
    Kód:0282

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.