Bluma ´Casselman´

4199
Neohodnoceno

  • (> 5 ks) podzim 2018
199 Kč / ks
Kategorie: Blumy a švestkomeruňky
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Září
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: Myrobalán
 

Bluma 'Casselman' - odrůda s relativně silným růstem stromu. Kvete brzo, proto je náchylnější na jarní mrazíky. Odrůda není náchylná k bakteriálním chorobám. Plody jsou velké, oválné. Slupka je tenká a žlutá, ovšem téměř celá pokrytá vínově červenou barvou s voskovým nádechem. Odrůda je úrodná s pravidelnou plodností. Plody sbíráme ve druhé polovině září.

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Švestkomeruňka ´Plumcot´
    Prunus hybrid. ´Plumcot´ Kříženec švestky a meruňky. Plody jsou středně velké a oválné.Plody sklízíme v červenci a jsou vhodné pro přímý konzum nebo do dezertů. Chuťově je tato švestkomeruňka výborná. Chuť je sladká. 
    Dostupnost:podzim 2018 > 5 ks
    Kód:10924
  • Švestkomeruňka ´Flavor Gem´
    Prunus hybrid. ´Flavor Gem´ Kříženec švestky a meruňky. Plody má velké, srdcovitějšího tvaru. Slupka je červeně zbarvená, spíše tmavěji, jedná se o velmi výraznou barvu. Dužnina je žlutá. Sklízíme je ve druhé polovině srpna.  
    Dostupnost:podzim 2018 > 5 ks
    Kód:10964
  • Švestkomeruňka ´Flavor Queen´
    Prunus hybrid. ´Flavor Queen´ Raná odrůda křížence švestky a meruňky. Plody má velké, kulovité. Chutnají sladce, šťavnatě. Sklízíme je od konce června. Dužnina je sladká, jemná a šťavnatá.
    Dostupnost:podzim 2018 > 5 ks
    Kód:0281
  • arpiNovinkaTip
    Prunus hybride 'Aprisali' Nový, samosprašný kříženec mezi japonskou švestkou a klasickou meruňkou. Plody má velké, s fialovou slupkou. Dužnina je karmínově červená, šťavnatá, příjemně aromatická. Dozrává v červenci. Vzhledově připomíná spíše švestku, chuť je unikátní, s větším podílem...
    Dostupnost:podzim 2018 > 5 ks
    Kód:80913

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.