Broskvoň ´Cling´

0314
Neohodnoceno

  • Momentálně nedostupné
189 Kč / ks
Kategorie: Broskvoně
Zralost: Srpen
Balení:
 

Broskvoň 'Cling' - odrůda, která byla vyšlechtěna především ke konzervaci. Plodům se říká „tvrdky“. Jedná se o ranou a úrodnou odrůdu, odolnou proti mrazu. Plody jsou středně velké s plstnatou slupkou. Dužnina není odlučitelná od slupky, proto jsou vhodné ke konzervárenskému zpracování, nerozvařují se. Chuťově jsou velmi dobré. Zrají v první polovině srpna.

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: Návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Podobné produkty

  • Prunus persica 'Terula'
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:7347
  • Broskvoň ´Radosť´
    Prunus persica 'Radosť' Pozdní odrůda ze Slovenska. Není náročná na oblast a řez. Je dobře odolná vůči mrazu. Plody má středně velké a kruhovité. Slupka je z půlky překrytá červeným líčkem. Sbíráme je v polovině srpna.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:4604
  • Broskvoň ´Early Royalvee´
    Prunus persica 'Early Royalvee' Odolná odrůda vůči mrazu i kadeřavosti, hodící se do všech pěstitelských oblastí. Plody má středně velké, oranžové, s červeným žíháním, velmi šťavnaté, sladkokyselé. Dozrává v první polovině srpna.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:0333
  • Broskvoň ´Rakonievická´
    Velmi pozdní odrůda s vysokou odolností vůči mrazu a kadeřavosti. Plody jsou středně velké až větší, slupka je žlutá, s nádechem červené. Dužnina je sladká, dobře oddělitelná od pecky. Dozrává v září.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:0330

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.