Broskvoň ´Cling´

0314
Neohodnoceno

  • Momentálně nedostupné
189 Kč / ks
Kategorie: Broskvoně
Zralost: Srpen
Balení:
 

Broskvoň 'Cling' - odrůda, která byla vyšlechtěna především ke konzervaci. Plodům se říká „tvrdky“. Jedná se o ranou a úrodnou odrůdu, odolnou proti mrazu. Plody jsou středně velké s plstnatou slupkou. Dužnina není odlučitelná od slupky, proto jsou vhodné ke konzervárenskému zpracování, nerozvařují se. Chuťově jsou velmi dobré. Zrají v první polovině srpna.

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: Návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Podobné produkty

  • Broskvoň ´Cresthaven´
    Prunus persica 'Cresthaven' Pozdní odrůda s velkou a pravidelnou plodností. Odolnost proti mrazu ve dřevě a květu je velmi vysoká, ale nižší proti kadeřavosti. Plody jsou velké, s velmi chutnou dužninou. Dozrává na začátku září.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:0315
  • Broskvoň ´Favorita Morettini II´
    Prunus persica 'Favorita Morettini II' Odolná odrůda vůči mrazu a kadeřavosti, vhodná do všech oblastí. Plody jsou střední, kulovitého tvaru, se žlutou slupkou s červeným líčkem. Dužnina je šťavnatá, chuťově výborná. Dozrává v červenci.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:0318
  • Broskvoň ´Harrow Beauty´
    Prunus persica 'Harrow Beauty' Kanadská odrůda, vhodná i do vyšších poloh, odolná vůči mrazu. Plody jsou střední velikosti, žluté slupky, pokryté karmínovou červení. Dužnina je sladce navinulá, šťavnatá. Zraje od druhé pol. srpna.
    Dostupnost:Momentálně nedostupné 2 ks
    Kód:0323
  • Prunus persica 'Harblaze'
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:4212

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.