Broskvoň ´White Peach´

Kód: 4730
249 Kč / ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Prunus persica 'White Peach'

Jedna z nejlepších bílých zakrslých broskví. Dorůstá do výšky okolo 120 - 160 cm, dle podmínek pěstování. Listy jsou špičaté, na délku mají až 12 cm, nesou svěží zelenou barvu. Plody jsou středně velké až velké, slupka je z větší části pokrytá žlutou barvou, na osluněné straně je pak viditelné výrazně červené líčko.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Broskvoň 'White Peach' - jedna z nejlepších bílých zakrslých broskví. Dorůstá do výšky okolo 120 - 160 cm, dle podmínek pěstování. Listy jsou špičaté, na délku mají až 12 cm, nesou svěží zelenou barvu. Plody jsou středně velké až velké, slupka je z větší části pokrytá žlutou barvou, na osluněné straně je pak viditelné výrazně červené líčko. Sbírat je můžeme od poloviny července, dle vývoje počasí. Dužnina je žlutá, na pecce ulpívá minimálně. Broskve jsou chuťově aromatické, sladké a šťavnaté. Odrůdu lze pěstovat i ve vhodných nádobách (objem min. 20l); je vhodná pro malé zahrádky, terasy apod.

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Doplňkové parametry

Kategorie: Sloupovité a zakrslé ovocné stromy
Hmotnost: 1 kg
Balení: prostokořenný stromek
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x