Brutnák lékařský


  • Vyprodáno
49 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Hmotnost: 10000 kg
Barva: Bílá, Modrá
Kvetení: Květen
Stanoviště: Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá, Voňavá
Výška 1: 60-80
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner p14
Položka byla vyprodána...
 

Brutnák lekářský - jednoletá, drsně chlupatá, 20 až 80 cm vysoká bylina. Sbírá se kvetoucí nať. Působí projímavě a protizánětlivě, vykazuje mírně uklidňující a posilující působení. Brutnák je známou léčivou bylinou, listy se používají i jako zelenina, chutí připomínají okurky. Pěstuje se také jako nektarodárná rostlina, tvrdky obsahují kvalitní jedlý olej. Na polohu i zeminu je brutnák nenáročný a obvykle nevyžaduje žádnou speciální péči. Kvete od května do září.

Podobné produkty

  • Vavřín vznešený
    Laurus nobilis Vavřín - bobkový list - je stálezelený keř nebo stromek.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:0808
  • Máta peprná
    Mentha piperita Velmi využívaný druhy máty pro kuchyňské účely. Dorůstá do výšky 40cm, kvete fialově, v průběhu července. Ve volné přírodě se prakticky nevyskytuje. Vyžaduje slunné až polostinné stanoviště.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:3413
    Máta peprná
    49 Kč / ks
  • Máta peprná ´Chocolate´
    Mentha piperita ´Chocolate´ Tato bylinka bývá nejčastěji označována jako čokoládová máta, kvůli svému výrazně čokoládovému aromatu. Dorůstá do výšky 30-60cm. Vyžaduje slunné až polostinné stanoviště, a humózní půdu. Mrazuvzdorná
    Dostupnost:Skladem pouze na e-shopu > 5 ks
    Kód:3416
  • Tymián obecný
    Jedna z nejznámějších bylinek, jejíž drobná kvítka a jemné aroma je využíváno jak v kuchyni, tak v léčitelství. Dorůstá do výšky 20-40cm. V květnu a v červnu má modrofialové květy.Musí mít zimní krytí
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:66078
    Tymián obecný
    49 Kč / ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.