Hrušeň ´Boscova lahvice´

  • 1 z 2

  • (> 5 ks) Skladem
199 Kč / ks
Kategorie: Podzimní hrušně
Hmotnost: 1 kg
Barva: Žlutá, Zelená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Říjen
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: hruškový semenáč
Plant Passport: A: Pyrus B: CZ-0701 C: 21/FP/0050 D: CZ
 

Hrušeň 'Boscova lahvice' - podzimní odrůda vyšlechtěna ve Francii, odrůda je vhodná do teplejších a středních oblastí. Je odolná proti nízkým teplotám, ale méně odolná proti napadení houbovými chorobami. Cizosprašná odrůda. Plody jsou velké, lahvicovité. Slupka je středně tlustá, suchá, zelená a později žlutá. Dužninu má žlutobílou, sladce navinulou, šťavnatou a aromatickou. Sklizeň probíhá koncem září, konzumní zralost přichází v průběhu října. Plody můžeme skladovat až 2 měsíce a jsou vhodné pro přímý konzum a nebo k dalšímu zpracování.   

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, chráněná před větrem (obzvlášť velkoplodým odrůdám by snadno mohly opadat plody), a nejlépe orientována na jižní či jihozápadní stranu. Půda by měla být středně těžká, dobře propustná - hrušně nesnáší vysoké hladiny podzemních vod. Ta by neměla dosahovat výšky cca 1,8m pro pěstování na semenáčích a 1,2m pro pěstování na kdouloňových podnožích. Při výsadbě většího množství hrušní dodržujeme spon 3,5x3,5m - 8x8m (dle vybrané podnože a tedy budoucí výšky stromu).  

Více na: Návod na pěstování hrušní

Podobné produkty

  • Hrušeň ´Konference´
    Pyrus communis 'Konference' Plody odrůdy jsou vhodné na zavařování. Cizosprašná odrůda, odolná proti nízkým teplotám a houbovým chorobám. Vhodnými opylovači jsou Bohemica, Boscova lahvice, Clappova, Dicolor. Zraje koncem září.
    Dostupnost:Skladem > 5 ks
    Kód:0399

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.