Hrušeň ´Clappova´

Kód: 0380
219 Kč / ks
EXPEDICE JARO 2023 (>5 ks)

Pyrus communis ´Clappova´

Výborná letní odrůda, pocházející z USA, nedoporučujeme vysazovat ve vlhkých polohách, trpí tam strupovitostí. Plodnost je pozdější, ale velmi hojná a pravidelná. Odrůda je cizosprašná, proti mrazu ve dřevě a v květu je středně odolná. Plody mají větší až velký, baňatý tvar, zbarvené světle zelenou až žlutou s karmínově červeným líčkem a žíháním.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Hrušeň ´Clappova´ - výborná letní odrůda, pocházející z USA, nedoporučujeme vysazovat ve vlhkých polohách, trpí tam strupovitostí. Plodnost je pozdější, ale velmi hojná a pravidelná. Odrůda je cizosprašná, proti mrazu ve dřevě a v květu je středně odolná. Plody mají větší až velký, baňatý tvar, zbarvené světle zelenou až žlutou s karmínově červeným líčkem a žíháním. Dužnina je žlutobílá, šťavnatá, rozplývavá, sladce navinulá. Jsou připraveny ke sklizni od poloviny srpna, konzumně dozrávají do 10-14 dnů. Vhodnými opylovači jsou Boscova, Konference, Williamsova. 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, chráněná před větrem (obzvlášť velkoplodým odrůdám by snadno mohly opadat plody), a nejlépe orientována na jižní či jihozápadní stranu. Půda by měla být středně těžká, dobře propustná - hrušně nesnáší vysoké hladiny podzemních vod. Ta by neměla dosahovat výšky cca 1,8m pro pěstování na semenáčích a 1,2m pro pěstování na kdouloňových podnožích. Při výsadbě většího množství hrušní dodržujeme spon 3,5x3,5m - 8x8m (dle vybrané podnože a tedy budoucí výšky stromu).  

Více na: Návod na pěstování hrušní

Doplňkové parametry

Kategorie: Letní hrušně
Hmotnost: 1 kg
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: semenáč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x