Hrušeň ´Hardyho máslovka´

Kód: 41058
219 Kč / ks
EXPEDICE JARO 2023 (>5 ks)
Varianta

Pyrus communis ´Hardyho máslovka´

Odrůda vhodná do teplejších oblastí, libuje si v propustných půdách s dostatečnou závlahou. Vyznačuje se vysokou odolností proti namrzání dřeva a květů. Plod je středně velký, hruškovitého tvaru, slupka je středně tlustá, žlutozelená s drsnějším povrchem. Dužnina je bílá, sladce navinulá a šťavnatá.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Hrušeň ´Hardyho máslovka´ - odrůda vhodná do teplejších oblastí, libuje si v propustných půdách s dostatečnou závlahou. Vyznačuje se vysokou odolností proti namrzání dřeva a květů. Plod je středně velký, hruškovitého tvaru, slupka je středně tlustá, žlutozelená s drsnějším povrchem. Dužnina je bílá, sladce navinulá a šťavnatá. Plody se sklízí koncem září, skladovatelné jsou do půlky listopadu. Využíváme k přímému konzumování a nebo k dalšímu zpracování. Je cizosprašná. 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, chráněná před větrem (obzvlášť velkoplodým odrůdám by snadno mohly opadat plody), a nejlépe orientována na jižní či jihozápadní stranu. Půda by měla být středně těžká, dobře propustná - hrušně nesnáší vysoké hladiny podzemních vod. Ta by neměla dosahovat výšky cca 1,8m pro pěstování na semenáčích a 1,2m pro pěstování na kdouloňových podnožích. Při výsadbě většího množství hrušní dodržujeme spon 3,5x3,5m - 8x8m (dle vybrané podnože a tedy budoucí výšky stromu).  

Více na: Návod na pěstování hrušní

Doplňkové parametry

Kategorie: Podzimní hrušně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport: A: Pyrus B: CZ-0701 C: 20/FP/0157 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x