Jabloň ´Clijo´

Kód: 87080 85691 Zvolte variantu
199 Kč / ks
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Malus domestica 'Clijo'

Odrůda vznikla křížením odrůd 'Clivia' a 'Jonalicious'. Plody jsou středně velké až velké a mají kulovitý tvar. Slupka je středně tlustá. Na povrchu je hladká a lesklá. Základní barva slupky je zelenožlutá, která je rozmytě pokrytá červenou barvou. Dužnina je šťavnatá, středně tuhá, lehce nasládlá a jemná. Sklizňová zralost nastává začátkem října, konzumní zralost je pak od listopadu. Plody se dají skladovat až do ledna.  

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jabloň 'Clijo' - odrůda vznikla křížením odrůd 'Clivia' a 'Jonalicious'. Plody jsou středně velké až velké a mají kulovitý tvar. Slupka je středně tlustá. Na povrchu je hladká a lesklá. Základní barva slupky je zelenožlutá, která je rozmytě pokrytá červenou barvou. Dužnina je šťavnatá, středně tuhá, lehce nasládlá a jemná. Sklizňová zralost nastává začátkem října, konzumní zralost je pak od listopadu. Plody se dají skladovat až do ledna.   

 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva. 

Více na: Návod na pěstování jabloní

Doplňkové parametry

Kategorie: Zimní jabloně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška : 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport 2: A: Malus B: CZ-0701 C: 21/FP/0172 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x