Jabloň ´Gala Schnitzer Schniga´

Kód: 0177
199 Kč / ks
Skladem (>5 ks)
Varianta

Malus domestica 'Gala Schnitzer Schniga'

Červená mutace jabloně Gala, pochází z Itálie. Plodnost je velmi raná a pravidelná. Plody jsou středně velké a kónické, plod je z větší části pokryt zářivě červenou barvou s žíháním. Slupka je středně silná, hladká a lesklá, ukrývá krémovou, šťavnatou a sladkou dužninu s výbornou chutí. Ke sklizni jsou plody připraveny koncem září, konzumní zralost nastává v listopadu, jablka vydrží až do března.  

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jabloň 'Gala Schnitzer Schniga' - červená mutace jabloně Gala, pochází z Itálie. Plodnost je velmi raná a pravidelná. Plody jsou středně velké a kónické, plod je z větší části pokryt zářivě červenou barvou s žíháním. Slupka je středně silná, hladká a lesklá, ukrývá krémovou, šťavnatou a sladkou dužninu s výbornou chutí. Ke sklizni jsou plody připraveny koncem září, konzumní zralost nastává v listopadu, jablka vydrží až do března.  

 

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva.   

Více na:  Návod na pěstování jabloní

Doplňkové parametry

Kategorie: Zimní jabloně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0142 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x