Jabloň ´Idared´

Kód: 0186
199 Kč / ks
EXPEDICE PODZIM 2023 (>5 ks)
Varianta

Malus domestica ´Idared´

Odrůda vyšlechtěna v USA, vyznačuje se vysokou plodností a pěkným vzhledem plodů, které jsou střední velikosti, kulovité až ploše kulovité. Hladká, lesklá, žlutozelená slupka je pokryta jasně červeným líčkem, přecházející až do mramorování.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jabloň ´Idared´ - odrůda vyšlechtěna v USA, vyznačuje se vysokou plodností a pěkným vzhledem plodů, které jsou střední velikosti, kulovité až ploše kulovité. Hladká, lesklá, žlutozelená slupka je pokryta jasně červeným líčkem, přecházející až do mramorování. Dužnina je slabě krémová, šťavnatá, sladce navinulá a velmi chutná. Sklízíme v první a druhé dekádě října, konzumně dozrává v prosinci a v dobrých podmínkách uchováváme až do jara.  

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva.   

Více na:  Návod na pěstování jabloní

Doplňkové parametry

Kategorie: Zimní jabloně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 23/FP/0016 D: PL
Plant Pasport 2: A: Malus B: CZ-0701 C: 23/FP/0074 D: SK
Nevyplňujte toto pole:
J Avatar autora Idared doporučuji 19.3.2018 11:57
Univerzální a vynikající jablíčka všetranně použitelná. Vynikající na jídlo, sladká, voňavá a aromatická :) Hodí se i na pečení-štrůdly, koláče... přitom nenáročná odrůda. V dobrém sklepě vydrží i do léta. Nehnijí, nekazí se.

x