Japonská švestka 'Golden Plumosa'

Kód: 78930
269 Kč / ks
EXPEDICE PODZIM 2023 (>5 ks)
Varianta

Prunus salicina 'Golden Plumosa'

Středně raná odrůda japonské švestky. Růst je velmi bujný, tvoří rozložité koruny. Plodnost je brzká, pravidelná a vysoká. Pro větší výnosnost se doporučuje probírka plodů. Plody japonské švestky jsou střední velikosti o hmotnosti okolo 40 g, srdčitého tvaru. Barva plodů je žlutá, dužnina je taktéž zářivě žluté barvy, šťavnatá a aromatická. Doporučuje se pěstování v teplejších oblastech, plody jsou chutnější. Odrůda je cizosprašná, vhodní opylovači jsou například Santa Rosa a další japonské švestky. Dozrává ke konci července. 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Japonská švestka 'Golden Plumosa' - Středně raná odrůda japonské švestky. Růst je velmi bujný, tvoří rozložité koruny. Plodnost je brzká, pravidelná a vysoká. Pro větší výnosnost se doporučuje probírka plodů. Plody japonské švestky jsou střední velikosti o hmotnosti okolo 40 g, srdčitého tvaru. Barva plodů je žlutá, dužnina je taktéž zářivě žluté barvy, šťavnatá a aromatická. Doporučuje se pěstování v teplejších oblastech, plody jsou chutnější. Odrůda je cizosprašná, vhodní opylovači jsou například Santa Rosa a další japonské švestky. Dozrává ke konci července. 

 

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách kolem 300-500 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m.    

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské švestky
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0155 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x