Tip

Japonská švestka 'Ijulskaja Roza'

  • 1 z 3

  • (> 5 ks) Expedice říjen 2021
249 Kč / ks
Kategorie: Japonské švestky
Hmotnost: 1 kg
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: myrobalán
 

Japonská švestka 'Ijulskaja Roza' - velmi raná odrůda japonské švestky, dozrává již 10dní před odrůdou Kometa - od poloviny července. Plody jsou středně velké, kulaté, s růžovo-červenou slupkou. Dužnina je pevná, sladká. Odrůda je velmi dobře odolná vůči chladu a nemocem. Je cizosprašná, výborným opylovačem je právě odrůda Kometa.

 

Japonské švestky jsou v České republice zatím méně známé, ovšem na trhu je dostatek odrůd, které se dají pěstovat v našich podmínkách. Japonské švestky jsou velmi chutné. Hojně se využívají v gastronomii. 

Více na: Návod na pěstování slivoní

 

Podobné produkty

  • Japonská švestka ´Kometa´
    Prunus salicina ´Kometa´ Raná odrůda japonské švestky. Plody jsou středně velké, kulovité. Slupka má základní žlutou barvu, která je z větší části překrytá červeným líčkem. Plody sbíráme od konce července.
    Dostupnost:Expedice říjen 2021 > 5 
    Kód:4203
  • Japonská švestka ´Ozark Premier´
    Prunus salicina ´Ozark Premier´ Odrůda brzy plodící, není náročná na pěstování. Je cizosprašná. Plody má velké a kulaté, slupka je zbarvena meruňkovou barvou s výrazným tmavě červeným líčkem. Plody sbíráme od poloviny srpna.
    Dostupnost:Expedice říjen 2021 > 5 
    Kód:4205
  • ruby crunch
    Prunus salicina ´Ruby Crunch´ Cizosprašná, pozdní odrůda. Plody má velké, kulaté, se světle červenou slupkou, a načervenalou dužninou. Ta je velmi sladká, křupavá, a pevná. Odrůda dozrává od poloviny září. Vhodnými opylovači jsou Piky Loka, nebo Red Freedom.
    Dostupnost:Skladem > 5 
    Kód:721500
  • Japonská švestka ´Santa Rosa´
    Prunus salicina ´Santa Rosa´ Odrůda pocházející z USA, roste silně. Plody má kulaté, lehce asymetrické. Slupka je růžovofialová až tmavě fialové. Chutná sladce. Dozrává v 1. polovině srpna. Je samosprašná.
    Dostupnost:Expedice říjen 2021 > 5 
    Kód:4208

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.