Japonská švestka 'Skoroplodnaja'


  • (> 5 ks) Předobjednávka říjen 2020
249 Kč / ks
Kategorie: Japonské švestky
Hmotnost: 1 kg
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: myrobalán
 

Japonská švestka 'Skoroplodnaja' - středně raná odrůda, s plody načervenalé barvy průměrné velikosti (25-30g). Chuťově jsou však výborné, šťavnaté a aromatické. Dozrávají na přelomu července a srpna. Odrůda je velmi dobře odolná vůči chorobám i mrazu. Vhodnými opylovači jsou Ijulskaja Roza nebo Kometa. 

 

Japonské švestky jsou v České republice zatím méně známé, ovšem na trhu je dostatek odrůd, které se dají pěstovat v našich podmínkách. Japonské švestky jsou velmi chutné. Hojně se využívají v gastronomii. 

Více na: Návod na pěstování slivoní

 

Podobné produkty

  • Japonská švestka ´Vanier´
    Prunus salicina ´Vanier´ Odolná cizosprašná odrůda s velkými kulatými plody. Slupka je žlutá a překrytá červenou barvou. Chuťově jsou plody sladké a velmi aromatické. Zrají koncem srpna.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:4207
  • rozaTip
    Prunus domestica 'Ijulskaja Roza/Červencová růže' Velmi raná odrůda japonské švestky, dozrává již 10dní před odrůdou Kometa - od poloviny července. Plody jsou středně velké, kulaté, s růžovo-červenou slupkou. Dužnina je pevná, sladká. Odrůda je velmi dobře odolná vůči chladu a nemocem. Je...
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:79053
  • Švestka japonská černá
    Prunus salicina Odrůda japonské švestky. Plod má srdčitý tvar, slupka je tenká a zbarvená temně modrou až černou barvou. Dozrává koncem července. Chuť je delikátní a nasládlá.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:4285
  • Japonská švestka ´Kometa´
    Prunus salicina ´Kometa´ Raná odrůda japonské švestky. Plody jsou středně velké, kulovité. Slupka má základní žlutou barvu, která je z větší části překrytá červeným líčkem. Plody sbíráme od konce července.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:4203

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.