Tip

Japonská švestka ´Gaviota´

  • 1 z 2

  • podzim 2020
349 Kč / ks
Kategorie: Japonské švestky
Hmotnost: 10000 kg
Barva: Fialová
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazu
Zralost: Srpen
Balení: kontejner C11
Podnož: myrobalán
Položka byla vyprodána...
 

Japonská švestka 'Gaviota' - Starší odrůda japonské švestky, hojně používaná ke křížení dalších odrůd. Zároveň je výborným opylovačem. Plody jsou velké, kulovité, sytě fialové barvy. Dužnina je krásně načervenalá, měkká, dobře oddělitelná od pecky. Chuťově nasládlá, s jemně nakyslým nádechem, výrazně šťavnatá. Plody sbíráme od konce srpna. 

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • john
    Prunus salicina 'John - W' NOVINKA! Tato japonská švestka produkuje středně velké ovoce, kulatého tvaru. Slupka je tmavě fialová, lesklá s občasným hnědým tečkováním. Dužnina je žlutá. Jedná se o pozdí odrůdu, plody sbíráme na přelomu srpna a září. Odrůda není náchylná na nemoci a je dobře...
    Dostupnost:podzim 2020
    Kód:88401
  • Japonská švestka ´Shiro´
    Prunus salicina ´Shiro´ Odrůda pocházející z USA, má velmi silný vzrůst. Je cizosprašná. Plod má srdčitý tvar, slupka má jasně žlutou barvu. Dozrává koncem července. Často přeplozuje, proto se doporučuje probírka plodů.
    Dostupnost:podzim 2020
    Kód:4206
  • Japonská švestka ´Santa Rosa´
    Prunus salicina ´Santa Rosa´ Odrůda pocházející z USA, roste silně. Plody má kulaté, lehce asymetrické. Slupka je růžovofialová až tmavě fialové. Chutná sladce. Dozrává v 1. polovině srpna. Je samosprašná.
    Dostupnost:podzim 2020
    Kód:4208
  • diamond
    Prunus salicina 'Black Diamond' Jedna z nejlepších odrůd japonských švestek. Plody má velké, sytě fialovo-červené. Dužnina je červená, s výraznou sladkou chutí, velmi šťavnatá. Dozrává na přelomu července a srpna. Plody obsahují až o 15% více antioxidantů než borůvky! Dobře snáší manipulaci...
    Dostupnost:podzim 2020
    Kód:81297

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.