Tip

Japonská švestka ´Gaviota´

  • 1 z 2

  • (1 ks) Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem
349 Kč / ks
Kategorie: Japonské švestky
Hmotnost: 200 kg
Barva: Fialová
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazu
Zralost: Srpen
Balení: kontejner C11
Podnož: myrobalán
 

Japonská švestka 'Gaviota' - Starší odrůda japonské švestky, hojně používaná ke křížení dalších odrůd. Zároveň je výborným opylovačem. Plody jsou velké, kulovité, sytě fialové barvy. Dužnina je krásně načervenalá, měkká, dobře oddělitelná od pecky. Chuťově nasládlá, s jemně nakyslým nádechem, výrazně šťavnatá. Plody sbíráme od konce srpna. 

Více na: návod na pěstování slivoní

Podobné produkty

  • Japonská švestka ´Shiro´
    Prunus salicina ´Shiro´ Odrůda pocházející z USA, má velmi silný vzrůst. Je cizosprašná. Plod má srdčitý tvar, slupka má jasně žlutou barvu. Dozrává koncem července. Často přeplozuje, proto se doporučuje probírka plodů.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:4206
  • rozaTip
    Prunus domestica 'Ijulskaja Roza/Červencová růže' Velmi raná odrůda japonské švestky, dozrává již 10dní před odrůdou Kometa - od poloviny července. Plody jsou středně velké, kulaté, s růžovo-červenou slupkou. Dužnina je pevná, sladká. Odrůda je velmi dobře odolná vůči chladu a nemocem. Je...
    Dostupnost:Skladem > 5 ks
    Kód:79053
  • Japonská švestka ´Kometa´
    Prunus salicina ´Kometa´ Raná odrůda japonské švestky. Plody jsou středně velké, kulovité. Slupka má základní žlutou barvu, která je z větší části překrytá červeným líčkem. Plody sbíráme od konce července.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:4203
  • Švestka japonská černá
    Prunus salicina Odrůda japonské švestky. Plod má srdčitý tvar, slupka je tenká a zbarvená temně modrou až černou barvou. Dozrává koncem července. Chuť je delikátní a nasládlá.
    Dostupnost:Předobjednávka říjen 2020 > 5 ks
    Kód:4285

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.