Lipie sladká

Kód: 0759
69 Kč / ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Lippia dulcis

Vytrvalá bylina, která je známá pod názvem Aztécký cukr. V červenci a srpnu kvete jemnými, bílými květy. Je velmi dekorativní v závěsných květináčích, koších a truhlících, protože vytváří krásné převisy. Používá se jako přírodní sladidlo. Její sladké listy se používají ke slazení čaje a jiných nápojů. Má 1000x větší sladicí účinek než rafinovaný cukr. Dále se přidává do salátů, rozmělněné listy dáváme do moučníků, bábovek nebo buchet. Pomáhá při onemocnění dýchacího systému. 

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Lipie sladká - vytrvalá bylina, která je známá pod názvem Aztécký cukr. V červenci a srpnu kvete jemnými, bílými květy. Je velmi dekorativní v závěsných květináčích, koších a truhlících, protože vytváří krásné převisy. Používá se jako přírodní sladidlo. Její sladké listy se používají ke slazení čaje a jiných nápojů. Má 1000x větší sladicí účinek než rafinovaný cukr. Dále se přidává do salátů, rozmělněné listy dáváme do moučníků, bábovek nebo buchet. Pomáhá při onemocnění dýchacího systému. 

 

Pěstování: Na pěstování není náročná. Nejlépe roste na slunném stanovišti, ale snese i částečné zastínění, ve vlhké, vápenité, dobře propustné půdě, bohaté na živiny. V našich podmínkách se pěstuje jako přenosná rostlina. Přes léto se může pěstovat venku. Na zimu je rostlinu nutné uložit do světlé místnosti s teplotou nad 10 °C a omezit zálivku. Na jaře je vhodné rostliny silně sestřihnout, aby obrostly a zkošatěly.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 20-40
Balení: kontejner p9 a větší
Plant Passport: A: Lippia B: CZ-0701 C: 21/FP/0103 D: CZ
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x