Máta peprná


49 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Barva: Bílá
Kvetení: Červenec
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce, Polostín
Výška 1: 20-40
Balení: kontejner

Zvolte variantu

  • Balení: kontejner p9
    • Kód: 3413 |
    • Skladem pouze na prodejně (> 5 ks)
    49 Kč / ks
 

Máta peprná málokdy roste volně v přírodě. Především se jí daří na vlhkých nevápnitých půdách v polostínu, ale může se vyskytovat i na sušších a slunných místech. Ze semen obvykle nevyrostou životaschopné rostliny, nejlépe se rozmnožuje dělením trsů, řízky nebo oddenky, většinou na jaře nebo na podzim. Pro svůj růst potřebuje hodně prostoru, a proto se nejčastěji pěstuje v květináčích, aby nezastínila ostatní rostliny. Jakmile se rozroste, už nepotřebuje téměř žádnou péči.

Podobné produkty

  • Rozmarýn lékařský
    Rosmarinus officinalis Rozmarýn je stálezelená trvalka, používá se jako koření nebo jako bylina. Stonky se rozrůstají, zespoda dřevnatí, dosahuje až výšky 2 m. Typická je výrazná vůně a chuť. Vyniká s ostatními bylinkami.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:1373
  • šalvěj
    Salvia officinalis Šalvěj je krásně voňavá bylina s jemnými modrými kvítky. Své uplatnění najde v kuchyni při úpravě masa a též v lékařství. Chuť je trpká a lehce nahořklá. Trvalá rostlina dorůstající až 1 metru.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:8100
  • Tymián obecný
    Jedna z nejznámějších bylinek, jejíž drobná kvítka a jemné aroma je využíváno jak v kuchyni, tak v léčitelství. Dorůstá do výšky 20-40cm. V květnu a v červnu má modrofialové květy.Musí mít zimní krytí
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:66078
    Tymián obecný
    49 Kč / ks
  • Smil italský - magi
    Helichrysum italicum Stálezelený kompaktní kulovitý keř smilu italského dorůstá výšky 30-40 cm a šířky až 1 m. Bylinka má výrazné aroma připomínající vůni magi. Hojně se tak využívá v kuchyni, ale i jako okrasná rostlina.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:0786

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.