Doprava zdarma pro objednávky nad 500,- Kč - prodlouženo do odvolání. Vztahuje se na způsob dopravy Zásilka stromky včetně balného a Zásilka standardní včetně balného.

Muchovník olšolistý ´Chobotsky´

Kód: 11159
199 Kč / ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Amelanchier alnifolia 'Chobotsky'

Oblíbený keř muchovníku. Plodí bohatě velmi chutné plody, vzhledem i chutí se podobají borůvkám ale jsou více bohatší na vitamíny. Keř  v dospělosti dorůstá do výšky 3-4 m.

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Muchovník olšolistý 'Chobotsky' - oblíbený keř muchovníku. Plodí bohatě velmi chutné plody, vzhledem i chutí se podobají borůvkám ale jsou více bohatší na vitamíny. Keř  v dospělosti dorůstá do výšky 3-4 m. Kvete velmi brzy na jaře (duben). Plody jsou v průměru asi 14 mm. Ty se pyšní sladce navinulou, osvěžující chutí, která připomíná směs sladkých jeřabin a borůvek. Rostlina je silně mrazuvzdorná. Plody dozrávají od poloviny června do konce srpna. Plody jsou vhodné k přímému konzumu ale také k dalšímu zpracování.

Pěstování: Muchovník je v našich podmínkách plně mrazuvzdorný velmi nenáročný keř. Roste a plodí téměř v jakékoli zemině. Pro rychlejší růst a vyšší plodnost mu dopřejeme kvalitní zeminu s obsahem organických živin a vody. Muchovník poměrně brzy raší a již koncem dubna je obalený trsy nádherných aromatických bílých květů. Po odkvětu se začínají vyvíjet bobule, které dorůstají až 2 cm v průměru. Muchovníky pěstované pro ovoce mají plody bohaté na vitamíny, které se sbírají dvakrát až třikrát za léto a jejich využití je velmi různorodé. Lze je jíst syrové, připravit výborné šťávy, džemy, marmelády, likéry i vína, nebo se suší do čajových směsí. Patří mezi medonosné rostliny.

Více na: Návod na pěstování muchovníku

Doplňkové parametry

Kategorie: Muchovník - indiánská borůvka
Balení: prostokořenný keř
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x