Muchovník olšolistý 'Martin'

Kód: 52341 52432 52436 Zvolte variantu
269 Kč / ks 99 Kč / ks 299 Kč / ks od 99 Kč / ks
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodané Zvolte variantu
Varianta

Amelanchier alnifolia 'Martin'

Opadavý a samosprašný  keř, který v dospělosti dorůstá do výšky 3 - 5 m. Lze jej příležitostní řezem udržet ve výšce 2,5m. Plodí třetím rokem po výsadbě.  Bobule mají modrofialovou barvu a jsou velké (až 18 mm).

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Muchovník olšolistý 'Martin' - opadavý a samosprašný  keř, který v dospělosti dorůstá do výšky 3 - 5 m. Lze jej příležitostní řezem udržet ve výšce 2,5m. Plodí třetím rokem po výsadbě.  Bobule mají modrofialovou barvu a jsou velké (až 18 mm). Sklizeň dozrávajících plodů lze provádět od června do července. Listy jsou zelené barvy a vejčitého tvaru. Plody mají lahodou a osvěžující chuť. Hodí se pro přímý konzum ale také k dalšímu zpracování. Chuť je podobná borůvkám a jeřabinám.

Pěstování: Muchovník je v našich podmínkách plně mrazuvzdorný velmi nenáročný keř. Roste a plodí téměř v jakékoli zemině. Pro rychlejší růst a vyšší plodnost mu dopřejeme kvalitní zeminu s obsahem organických živin a vody. Muchovník poměrně brzy raší a již koncem dubna je obalený trsy nádherných aromatických bílých květů. Po odkvětu se začínají vyvíjet bobule, které dorůstají až 2 cm v průměru. Muchovníky pěstované pro ovoce mají plody bohaté na vitamíny, které se sbírají dvakrát až třikrát za léto a jejich využití je velmi různorodé. Lze je jíst syrové, připravit výborné šťávy, džemy, marmelády, likéry i vína, nebo se suší do čajových směsí. Patří mezi medonosné rostliny.

Více na: Návod na pěstování muchovníku

Doplňkové parametry

Kategorie: Muchovník - indiánská borůvka
Balení: kontejner
Plant Passport: A: Amelanchier B: CZ-0701 C: 24/FP/0137 D: NL
Plant Passport 2: A: Amelanchier B: CZ-0701 C: 23/FP/0070 D: NL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x