Nektarinka ´Gea´

Kód: 88382
249 Kč / ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Prunus persica ´Gea´

Tato samosprašná nektarinka je velmi dobře odolná vůči nemocem, praskání plodů a mrazu. Plody jsou střední velikosti. Slupka je hladká a lesklá a téměř celá pokrytá tmavším červeným zabarvením. Tvarově je ovoce kulaté. Dužnina je žlutě zabarvená, chuť je velmi vyvážená, sladká a příjemná. Nádherně voní. Plody sbíráme zhruba od poloviny července. Tato novinka Vás přímo nadchne, úroda je bohatá a velmi spolehlivá.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Nektarinka 'Gea' - tato samosprašná nektarinka je velmi dobře odolná vůči nemocem, praskání plodů a mrazu. Plody jsou střední velikosti. Slupka je hladká a lesklá a téměř celá pokrytá tmavším červeným zabarvením. Tvarově je ovoce kulaté. Dužnina je žlutě zabarvená, chuť je velmi vyvážená, sladká a příjemná. Nádherně voní. Plody sbíráme zhruba od poloviny července. Tato novinka Vás přímo nadchne, úroda je bohatá a velmi spolehlivá.

 

Pěstování: Pro broskvoně a nektarinky vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4 m.   

Více na: návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Doplňkové parametry

Kategorie: Nektarinky
Hmotnost: 1 kg
Ostatní: Novinka
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: semenáč
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 20/FP/0009 D: GR
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x