Réva vinná 'Moscato d'Amburgo'

Kód: 4826 69492 Zvolte variantu
249 Kč / ks 149 Kč / ks od 149 Kč / ks
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Vitis vinifera 'Moscato d' Amburgo'

Stolní odrůda s původem v Anglii, vzniklá křížením Schiava Grossa a Muscat of Alexandria, se vyznačuje tmavočervenými až téměř černými bobulemi s lehkým voskovým povlakem a měkkou, šťavnatou dužninou s výrazným muškátovým aroma a sladkými květinovými tóny. Hrozny mívají kolem 300–400 g, bobule dosahují 5–6 g. Dozrává středně brzy, obvykle koncem srpna až začátkem září. Je dobře mrazuvzdorná i odolná vůči padlí a plísním. Díky bujnému růstu se výborně hodí na pergoly či jiné opory, kde vynikne nejen pro přímý konzum, ale i pro domácí moštování či výrobu aromatických nápojů.

 
 

Detailní informace

10000 DRUHŮ ROSTLIN
10000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE OBRATEM
EXPEDICE OBRATEM
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Réva vinná 'Moscato d' Amburgo' - nazývaná také Hamburský muškát je stolní odrůda s původem v Anglii, kde vznikla křížením Schiava Grossa a Muscat of Alexandria. Bobule mají tmavočervenou až téměř černou slupku, někdy s voskovým nádechem. Dužnina je měkká, šťavnatá a velmi aromatická, má výrazný muškátový charakter a sladkou chuť s květinovými tóny. Velikost bobulí bývá kolem 5–6 g podle, hmotnost hroznu bývá kolem 300–400 g podle podmínek pěstování. Jedná se o odrůdu středně ranou. Plody dozrávají přibližně konec srpna až začátek září. Je poměrně dobře mrazuvzdorná, ale v chladnějších oblastech se doporučuje rostlinu chránit. Má také dobrou odolnost vůči houbovým chorobám, zejména padlí a plísním. Roste bujně a je proto vhodná na pergoly či jiné opory, kde se výborně uplatní nejen k přímé konzumaci, ale i k domácímu moštování nebo výrobě aromatických džusů, při vhodném vedení může dorůstat značné délky.

Pěstování: Vinná réva nejlépe prospívá na slunném, teplém a chráněném stanovišti, ideálně u jižní zdi nebo svahu, kde má dostatek světla a tepla pro vyzrávání hroznů. Půda by měla být propustná, hlinitopísčitá až hlinitá, s dostatkem živin a neutrální až mírně zásaditou reakcí. Těžké a trvale zamokřené půdy réva nesnáší. Před výsadbou je vhodné půdu obohatit kompostem nebo dobře rozloženým hnojem. Zálivka je důležitá hlavně v prvních letech po výsadbě a v době sucha, později si réva vystačí s přirozenými srážkami. Na jaře se přihnojuje kompostem nebo hnojivem s vyšším obsahem draslíku a fosforu pro podporu plodnosti a vyzrávání dřeva. Na konci července přihnojujeme Cereritem. Každoročně je nutný řez, který se provádí v předjaří – odstraní se slabé a přebytečné výhony, ponechávají se jen ta očka, ze kterých má réva plodit. Správným řezem se udržuje vitalita keře i kvalita úrody. Mladé sazenice doporučujeme chránit před mrazy.

Kontejnerované sazenice lze vysazovat od jara do podzimu, prostokořenné na jaře nebo na podzim po opadu listů. Při výsadbě se sazenice umisťuje o několik centimetrů hlouběji, než rostla ve školce a po výsadbě se důkladně zalije.

Autor: Lucie | Revize: 15.11. 2025

Doplňkové parametry

Kategorie: Stolní odrůdy
EAN: Zvolte variantu
Světelné podmínky: Slunce
Barva plodu: Modrá
Termín sklizně/dozrávání: Srpen, Září
Obsah semen: Semenná
Balení: prostokořenná sazenice nebo kontejner
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-4282 C: 23/FP/0020 D: IT
Plant Passport 2: A: Vitis B: CZ-4282 C: 22/FP/0084 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x